LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johanna Ojala petas – chockbeskedet från Viaplay: ”Funkar bättre”

24 mar, 2023 
Sarah Rätzer
Yvette Hermundstad, Helena Ekholm, André Pops och Johanna Ojala

Nu görs Viaplays sändningar från damallsvenskan om helt.
I fjol var oväntat nog den före detta skidåkaren Johanna Ojala ansiktet utåt för sändningarna – men nu byts hon ut efter bara ett år.

Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”Brand logo
Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”

Det var nog en del som blev förvånade när den före detta skidåkaren och tränaren inom längdskidåkning, Johanna Ojala, 40 tog över som programledare för Viaplays sändningar från damallsvenskan i fjol.

Maria Pietilä Holmner, Yvette Hermundstad, Helena Ekholm, André Pops och Johanna Ojala i SVT:s Vinterstudion.
Johanna Ojala jobbade med tv-programmet Vinterstudion i SVT i många år. Här syns hon tillsammans med kollegorna Maria Pietilä Holmner, Yvette Hermundstad, Helena Ekholm, och André Pops.

Ojala var tidigare studioexpert inom längdskidåkning i SVT och syntes bland annat i Vinterstudion med André Pops. När SVT förlorade sina skidrättigheter till Viaplay förlorade de även Ojala dit. Hon ledde då bland annat Viaplay Vinter med Peter Jihde.

Annons
Johanna Ojala och Peter Jihde inför sändningarna för skid-VM i Planica i år.
Johanna Ojala och Peter Jihde inför sändningarna för skid-VM i Planica i år.

Oväntade bytet: ”Väldigt överraskad”

I fjol fick hon även lite oväntat äran att vara programledare för Viaplays sändningar från damallsvenskan – trots att hon aldrig har sysslat med fotboll. Hon erkände själv att hon var förvånad över att bli tillfrågad.

– Jag blev väldigt överraskad men också glad, det är en ära så klart. Uppenbarligen är det någon som ser en potential och känner förtroende för det jag gör och lyckas åstadkomma och leverera. Det är väldigt fint, har Johanna Ojala tidigare sagt till Expressen.

Annons

Johanna Ojala petas: ”Funkar bättre...”

Men nu petas Ojala från sändningarna från damallsvenskan. Istället blir det sportjournalisterna Suzanne Sjögren och Lovisa Lagerkvist Giertta som tar över.

Suzanna Sjögren och Lovisa Lagerkvist Giertta tar över Viaplays sändningar från damallsvenskan.

– Det har alltid varit vår ambition att Suzanne Sjögren ska jobba med vår långsiktiga satsning på damfotbollen. Och den här säsongen funkar det bättre för Suzanne att kombinera programledarrollerna i damallsvenskan och Formel 1-studion, säger Viaplays presschef Fredrik Johansson till Expressen.

FOTO: TT

Annons