johanna lind bagge

Johanna Bagge trotsar läkarnas råd – oron inför Let's dance

Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i Let's dance

Johanna Lind Bagge är en av deltagarna i årets upplaga av Let's dance.
Efter ett rep tvingades hon uppsöka läkarvård – inför lördagens sändning trotsar hon läkarens råd.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johanna Lind Bagge om sonen Daniel – därför dyker han inte upp på Let's Dance
0:26

Efter reklamen: Johanna Lind Bagge om sonen Daniel – därför dyker han inte upp på Let's Dance

(0:26)

Slå på ljud

Entreprenören och PR-kvinnan Johanna Lind Bagge, 51, är en av deltagarna i den nya säsongen av Let´s dance. Tillsammans med danspartnern Tobias Wallin, 44, tog de sig an dansgolvet för första gången i tävlingen under premiären förra lördagen.

Premiären gick galant och paret fick många fina ord från juryn. Men bara dagen därpå kommer Johanna med ett skadebesked, hon drog nämligen på sig en skada i foten under söndagens danspass.

I en video på Johanna Instagram-story syns hon skjutsas på en pirra av sin danspartner i tv-huset.

”Dagens träning på 'G' och har lite ont i foten”, skrev Johanna.

Johanna Lind Bagge om skadan i foten: "Sjukaste jag sett"

I måndags publicerar Johanna ytterligare en bild på sin Instagram där hon visar upp sin rejält svullna fot och berättar att hon råkat ut för en blödning.

"Liten blödning i foten men jag har hårt pannben och fått fin hjälp av Sturebadet Läkarmottagning"

När Hänt träffar Johanna och Tobias på repetitionen några dagar innan lördagens tävling kan hon berätta hur foten känns.

– Jag har skadat foten. Jag har stoppat in foten i skon nu och blåmärkena börjar försvinna. Det var ett blodkärl som sprack i söndags och då blir det en blodsutgjutelse och det blev verkligen klumpfot, säger Johanna.

– Det är det sjukaste jag har sett. Den var helt brutalt uppsvullen. Det var helt sanslöst, den var helt blå, säger Tobias.

Johanna Lind Bagge trotsar läkarens råd att vila

Efter söndagens dansträning lade Johanna fryspåsar på foten och hoppades att det skulle bli bättre, men svullnaden ville inte ge med sig.

– Jag går inte till läkaren, jag har hårt pannben, säger Johanna och fortsätter:

– Men jag tittade på foten och jämförde med den andra och tänkte "nej jag måste väl gå då". Jag kom dit och då sa dem att jag måste vila. Då sa jag bara till läkarn "vi hörs! Linda foten, det där kommer gå över", sen fick jag lite mediciner.

Vidare berättar Johanna att foten känns mycket bättre och att den ser värre ut än vad den är. Och skadan kommer inte hindra paret för att gå ut på dansgolvet och köra på som vanligt, det finns alltså inga planer på att ändra något i dansen.

– Här ändras ingenting, vi gör precis det Tobias säger att vi ska göra, säger Johanna och Tobias tar vid:

– Jag var väldigt orolig att det inte skulle funka, med tanke på hur foten såg ut. Vi testade utan skor först och det gjorde inte ont, iallafall inte enligt Johanna.

Planen är att paret kommer fullfölja sitt framträdande som planerat, de har än så länge inte behövt ändra något i koreografin och Johanna kör på som vanligt med de högklackade skorna.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Hänt

FRÅN FÖRSTASIDAN