ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Johanna Lind Bagge talar ut om stora saknaden: ”Totalt bottenlös”

03 jul, 2023 
Hanna Bolander
Jennifer Iversen
johanna lind bagge
Johanna Lind Bagges saknad efter hundarna som gått bort är enorm.
Nu berättar hon i en intervju med Hänt om den stora sorgen.
– Sorgen är totalt bottenlös, säger Johanna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Agilitytävling med Johanna Lind BaggeBrand logo
Agilitytävling med Johanna Lind Bagge

Johanna Lind Bagge, 51, har en stor kärlek för sina hundar. Att ta hand om hundarna är en viktig del i hennes liv.

Men med lyckan kommer också sorg, då hundarna självklart inte lever för evigt. Johanna delar med sig av de svåra känslorna kring det sista avskedet till hennes älskade familjemedlemmar.

– Allting är bra med hundar utom när man ska ta det sista avskedet. Men det är också den största kärleksförklaringen som man kan ge till sin hund, att låta den gå när den måste gå, så att säga.

Johanna Lind Bagge berättar om sorgen

Johanna förklarar att hon har sina hundar i urnor i sitt hem.

– Det är jättesvårt och den sorgen är totalt bottenlös och jag saknar hundarna var enda dag. Var enda dag saknar jag Ebba och Selma, som senast gick bort, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det kanske låter lite hemskt, men jag har ju alla hundar i urnor. Vilket gör att det är ju ändå en tillhörighet och man vet att man har dem. Man kan tända ett ljus för dem. Så jag har alla hundar i urnor. Det känns skönt och fint för mig, men alla har ju sina olika sätt liksom att kunna hantera det på, men nej det är hemskt, hemskt!

Johanna Lind Bagge om saknaden efter hundarna

Beslutet att låta en hund gå bort kan vara tufft att ta, men Johanna menar att det är en nödvändighet i vissa fall för att hunden ska slippa lida.

– Det är viktigt att ge hunden så bra liv som möjligt, att den inte behöver lida. För så fort hunden liksom lider och inte mår bra då gäller det att sätta egoismen åt sidan och tänka på hunden i första hand, säger hon och fortsätter:

– Men det är jättejobbigt. Det är inget kul, och då när man har flera hundar så måste man ju hålla sig uppe för att ta hand om de andra. Men det är hemskt, jag saknar Selma och Ebba var enda dag.

Trots att hundarna Selma och Ebba har gått bort så bär Johanna minnet med sig. Hon berättar att hon tänker mycket på hundarna och att hon på sätt och vis ser dem som sina barn.

– Jag har tänkt så: Tänk om Ebba var här… Såhär skulle Selma gjort... och så vidare. Så det är som ”svansbarn”.

FOTO: Hänt, TV4

Annons