LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johan Ulveson vill inte bli äldre – berättar om rädslan: ”Nu är det slut”

30 maj, 2024 
Torsdagen den 30 maj är ingen vanlig dag, för det är Johan Ulvesons födelsedag!
Nu berättar han om rädslan över att bli äldre.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Jens Hultén och Anastasios SoulisBrand logo
Fem blixtsnabba med Jens Hultén och Anastasios Soulis

Johan Ulveson fyller 70 år! Det är givetvis något som ska firas, även om han egentligen inte är särskilt mycket för uppmärksamheten som det bär med sig.

– Det är något med uppmärksamheten som gör mig obekväm. Samtidigt skulle jag ju må dåligt om folk glömmer bort att fira mig. Det där med bekräftelse kan vara jättehärligt och jag lär väl ha ett behov av det, men samtidigt blir jag alltid lite generad, säger han till Hemmets journal.

Trots åldern är Johan mer aktuell än någonsin. Under våren har vi kunnat se honom i rollen som Skalle-Per i Netflix-versionen av Ronja Rövardotter. Han är även aktuell i Liv och död Strömquist på Dramaten.

Johan Ulveson om att bli äldre: ”Läskigt”

Att bli äldre och visare är dock något som Johan är rädd för.

Annons

– Det känns konstigt. 70 är som en tröskel på ett läskigt sätt. Jag har ju aldrig gått i pension utan bara låtit mitt liv pågå som vanligt. Kanske har jag flytt eller undvikit att identifiera mig med det faktum att jag nu är en gammal pensionär. Men jag fattar att den dagen kommer då man måste inse att nu är det slut, säger Johan och tillägger:

– För mig är det en läskig tanke eftersom jag inte direkt har några andra intressen vid sidan av mitt yrke.

Dock är Johan frisk och kry i nuläget. När Hänt träffade Ulveson fick han betygsätta sin hälsa på en skala mellan ett till fem.

– Jag hoppas att jag hankar upp mig i en stark trea i alla fall. Jag har inga direkta problem med hälsan men i min ålder så vet man aldrig när det dyker upp. Jag vågar inte sätta en fyra för jag tänker att då ska ödet straffa mig för det, sa han då och fortsatte:

– Just nu mår jag väldigt bra.

Johan Ulveson slog igenom med Lorry-gänget

Lorry-gänget fick hela Sverige att skratta och såklart hade detta genomslag en stor betydelse för Johan och de andra medlemmarna i Lorry. Dessa är bland andra Suzanne Reuter, 71, Peter Dalle, 67, och Claes Månsson, 74.

Lorry var helt klart avgörande för Johans karriär men i samma veva gjorde han också en roll i Revisorn på Boulevard-teatern på Södermalm som också blev väldigt omtyckt.

Sedan dess har man kunnat se honom i serier som Co. Segermyhr, Älska mig och Jana – märkta för livet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons