LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Johan Ulveson låg nedsövd i tre veckor: "Jag kände inte igen mina barn"

09 dec, 2014 
AvOla Brising
Krampade och blev nedsövd. Sjukdomen TBE var en skräckupplevelse för Johan Ulveson.
Annons

Förra sommaren drabbades skådespelaren Johan Ulveson, 60, av den fästingburna hjärnhinneinflammationen TBE. Sjukdomen kom smygande på, raserade hela hans liv och han var tvungen att hoppa av teaterföreställningen “De 39 stegen”.

– Det började som en förkylning med lite feber och stark trötthet. Jag stannade hemma några dagar men sedan kommer jag inte ihåg så mycket, säger han i en ­intervju med tidningen DN.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Till sist var Johans symptom så kraftiga att familjen körde honom till sjukhus:

– De har berättat för mig att jag inte kände igen våra barn och då åkte vi iväg till akuten. Där fick jag väldiga kramper så de blev tvungna att söva ner mig. Sedan låg jag nedsövd i tre veckor. Till en början visste de inte vad jag hade drabbats av.

DSC_0206
Johan Ulvesson med barnen Klara och Max som han inte kände igen då han drabbades av TBE 2013.

Efter att ha legat nedsövd i tre veckor sjukskrevs Johan i tio månader. Det hela var så klart en skräckfylld upplevelse, men han är idag tacksam över att inte längre lida några men av sjukdomen. Om sin egen reaktion då han först fick den goda  prognosen berättar han i tidningen GP:

– Jag blev liksom … du vet … alldeles mild mot min omgivning. Så oerhört tacksam.

På fredag gör Johan Ulveson till sist efterlängtad scencomeback. Det sker på Göteborgs Stadsteater i föreställningen “Tartuffe”.

Annons