LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johan Rheborgs stora ilska mot Den stora hälsoresan

29 maj, 2020 
Johan Rheborgs stora ilska mot Den stora hälsoresan – kändisarnas stöd
Kändisarna som deltar i utmaningen 16 weeks of hell har nu kommit en bra bit in i programmet Den stora hälsoresan.
Stora skillnader på utsidan börjar märkas av, något som deltagarna helt klart känner sig nöjda över.
En person som varken är nöjd med programmets koncept eller att kända personer deltar är komikern Johan Rheborg, som nu ryter ifrån.
”Känt obehag”, skriver Rheborg på Instagram.
Annons
Martina Haags kritik mot Dplay – efter stoppade medverkanBrand logo
Martina Haags kritik mot Dplay – efter stoppade medverkan

Den stora hälsoresan, programmet som är Dplays nya storsatsning, har tittarna möjlighet att följa ett antal kändisars tränings- och kostresa. Kändisarna som deltar i första säsongen är Agneta Sjödin, 52, Martina Haag, 55, Anders Öfvergård, 52, Måns Möller, 45, Özz Nujen, 44, och Martin Melin, 53, och utmaningen de antagit är träningsformen 16 Weeks of Hell.

I och med programmet har personerna ändrat om hela sin livsstil, i hopp om att gå mot en bättre hälsa.

Martina Haag stoppad från programmet

Martina Haag blev tidigare i veckan stoppad från programmet, då hon vägrade att väga sig kontinuerligt och sedan rapportera om det. Orsaken till att hon inte längre fick delta i utmaningen var för att personliga tränaren Tony menade på att invägning helt enkelt ingick i utmaningen. Detta gick Martina inte med på, och fick då heller inte längre tillgång till de träningsvideos som resten av gänget.

Martina Haag i 16 weeks of hell 2020
Martina Haag. FOTO: Dplay/Linus Hallsénius

Det var en hel del tittare som blev berörda av Martinas beslut, och begreppet vikthets har används ett flertal gånger – något som Martina Haag inte alls står bakom.

Annons

– Jag har tonårsbarn och många unga tjejer som följer mig. För mig är det viktigt att jag inte vill fronta någonting som har med vikthets att göra, säger Martina Haag till Hänt. Hon fortsätter:

– Jag tänker att det är viktigt vad man sänder ut för samhällssignaler i en tid där så många tjejer kämpar med ätstörningar. På mitt gym finns det inte ens någon våg, trots att man tävlar i olika viktklasser, just för att våg kan vara en sån ‘trigger’ för folk. Jag vill hellre peppa människor att komma igång med träning och hur bra man mår av det, än att stirra på kalorier och kilon.

Den stora hälsoresan – Martina drar till ThailandBrand logo
Den stora hälsoresan – Martina drar till Thailand

Johan Rheborg ryter ifrån

En person som också delat med sig av sina tankar och funderingar kring programmet är Johan Rheborg, 56. Komikern riktar stark kritik mot programmet, men även främst till de kända personerna som deltar.

I Rheborgs delade inlägg beskriver han sett korta klipp av programmet och varje gång känt ett obehag om programmet, upplägget och toxin. Han menar att det helt enkelt är oansvarigt.

Annons

”Det är inte jag som far illa av att se skiten, men jag tänker på andra, framförallt unga tjejer som kämpar med sig själv och sin självuppfattning. Hur tar dom detta? Förebilder hetsas att tokbanta och överträna av några oklara män som hittat ‘balans, fokus och mental styrka i livet’ genom överdriven träning och kostkontroll. Jag ser bara självsvält här”, skriver Rheborg och fortsätter:

”Jag förstår inte varför dessa vänner, kollegor valt att delta? Varför? Ni har säkert era skäl och ni får såklart träna hur mycket ni vill, men måste ni göra det offentligt?”

Kändisarna stöttar Rheborg

Rheborg skriver också hur ofantligt stort problem ätstörningar är och menar att tv-programmet är ett ”enormt kliv bakåt”.

Stödet från följarna väller in i Rheborgs kommentarsfält, inte minst från kändisar.

Stora namn som Mina Skäringer, Jenny Strömstedt, Jonas Gardell, Keyyo och Niklas Strömstedt har kommenterat inlägget med hjärt-emojis.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Dplay

Annons