LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johan Rabaeus familjetrauma – Cecilia, 2, dog efter tragedin

07 feb, 2018 
AvOla Brising
Han såg sin syster sätta en plastleksak i halsen och dö. Den kände skådespelaren berättar hur tragiken präglat hans och familjens liv.
Annons

I ”Renées brygga” som sänds i ikväll i TV4 är Johan Rabaeus, 70, en av gästerna och i programmet berättar han om hur en en hemsk upplevelse i barndomen vände upp och ner på hans och familjens liv. Hans lillasyster Cecilia dog nämligen då han var tio år gammal under en resa med familjen till USA.

– Det var bara tragik. Hon var två-tre år gammal, satte nån sån där plastleksak i halsen och kvävdes, berättar skådespelaren.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Johan Rabaeus, hans bröder och föräldrar var där då det hände utan att kunna rädda hennes liv:

– Jag såg det. Pappa försökte göra någonting åt det och försökte få ut den.

Redan då Johan var med i “Stjärnorna på slottet” för sex år sedan berättade han utförligt om barndomstraumat:

– Det var något som märkte min mamma för gott. Hon kom aldrig över det. Varje födelsedag och årsdag för det som hände var hon helt borta och bröt ihop. Jag kan se att det där har präglat mig mycket. Det går inte att komma över. Det var så dramatiskt när det skedde, hur det gick till rent konkret när hon kvävdes. Det var en makalös chock.

Nu konstaterar han:

– Det var ett trauma och präglade nog hela familjen länge, länge, länge efteråt.

Kanske är det också så att den hemska upplevelsen är en delorsak till att han känner att han har en mörk sida inom sig. Skådisen försöker förklara:

– Den där svarta sidan i mig den kan ta över och då är det mörkt. Jag skyr den som pesten för den hotar att dra ner mig i undergången.

Foto: TV4, Ibl

 

 

Annons