LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen Johan Macéus om kollegornas beteende i sändning

01 apr, 2023 
NYHETSMORGON
Sofia Geite och Maria Forsblom får ofta höra hur lika de är.
Nu berättar Johan Macéus hur kollegorna på jobbet egentligen ser på saken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Soraya Lavasani om festligheterna inför julaftonBrand logo
Soraya Lavasani om festligheterna inför julafton

Nyhetsmorgon är morgonshowen som många svenskar startar sina dagar med. I höstas fyllde Nyhetsmorgon 30 år och det firades såklart med dunder och brak i studion. Då blev det champagne och tårta och hela studion fylldes av konfetti.

Det har med andra ord gått 30 år sedan det första avsnittet av Nyhetsmorgon sändes och under dessa år har det minst sagt hänt ett och annat.

Först utvecklades konceptet till att även sända på helger och nu har nästa förändring skett; nämligen två timmar längre sändning varje vardag. Detta har lett till två skiftlag och vid klockan tio byts de av.

– Jag gjorde min premiär på förmiddags-NYMO i morse. Det var första gången för mig så då fick man ju sovmorgon, behövde inte vara på jobbet förrän klockan sju och sedan är man färdig vid lunchtid, säger Johan Macéus till Hänt.

Annons

Kuppen i Nyhetsmorgon – så snackas det om Maria och Sofia i kulisserna

En av snackisarna den här veckan i Nyhetsmorgon var när Maria Forsblom och Sofia Geite sände tillsammans. Under deras avsnitt ihop valde de dessutom att grundlura tittarna. När de kom tillbaka från reklampausen hade nämligen Maria och Sofia bytt kläder.

När Hänt träffar Johan Macéus, som brukar vara nyhetsuppläsare i morgonshowen, berättar han hur kollegorna egentligen ser på likheten mellan tjejerna.

– Alltså de är inte lika till sättet. Sofia har ju sin östgötska och Maria är ju härifrån. Men till utseendet så absolut, säger han till Hänt.

Johan berättar att han och Maria har kommit på smeknamnet "Ma-fia", som helt enkelt är en kombination mellan Sofia och Maria.

– Båda är fantastiska bägge två, men de är ju väldigt lika och när till och med deras barn tar fel, men vi klarar att hålla isär dem.

Nykomlingarna i Nyhetsmorgon

Det har snart gått ett halvår sedan de nya tiderna drog igång och det är inte bara tittarna som gillar Nyhetsmorgons förändring. Även bland kollegorna på jobbet verkar det nämligen vara ett lyft.

– De nya tiderna är fantastiska, för man jobbar ju faktiskt inte bara gruv-passet 03:00 utan man får sovmorgon ibland också och kan börja vid 07-tiden. Det är skönt att variera, bägge passen har ju sina fördelar, sa Johan till Hänt.

Det har även tillkommit lite nya ansikten, nämligen Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson.

FOTO: TV4

Annons