LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johan Macéus erkännande om inhoppet i TV4:s Nyhetsmorgon

01 aug, 2019 
Andreas Kristensson
Johan Macéus om nya TV4-uppdraget i Nyhetsmorgon
TV4-profilen Johan Macéus har under sommaren fått ett nytt uppdrag på TV4. Nu berättar han hur det är att jobba som programledare för Nyhetsmorgon – och hur arbetet med Rania Shemoun Olsson har varit.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändringBrand logo
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Johan Macéus, 46, har länge jobbat på TV4 som bland annat nyhetsankare. Den här sommaren har han gjort flertalet inhopp i Nyhetsmorgon, vilket för honom är både välbekant men samtidigt väldigt nytt.

– Jag känner ju till formatet då jag har hoppat in som vikarie tidigare för några år sedan, jag ersatte då Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt vilket var lite coolt. Det är dock väldigt nytt med nya kollegor som man känner men inte jobbat ihop med, jag har ju inte gjort detta på några år nu, säger Johan Maceus till Hänt.

Programledaren berättar även att han ska arbeta med morgonshowen i två veckor då flera av personerna i originaluppsättningen befinner sig på semester.

Arbetet med Rania Shemoun Olsson i Nyhetsmorgon

Trots att Johan Maceus i många år har jobbat under samma tak som flera av Nyhetsmorgon-profilerna är det ändå nytt för honom att arbeta så tätt tillsammans med dem. Han har främst fått leda programmet tillsammans med Rania Shemoun Olsson, 46, i sommar.

– Vi jobbar ihop vardagligen men vi jobbar inte ihop, säger han skrattandes och fortsätter sedan:

– Man sitter ofta i varsin nyhetsruta var för sig, så det är jättekul att få jobba ihop. Rania jobbade jag med första gången i måndags så det är alltid en utmaning att hitta den där kemin mellan varandra, men speciellt kul att hitta ett nytt samarbete när man annars bara går förbi varandra.

Annons

Sonen Adrian Macéus satsar på artistkarriär

Om två veckor drar familjen Macéus till varmare breddgrader, närmare bestämt Mallorca och området Palma. Där ska de njuta av lite lugn och ro i två veckor samtidigt som sonen Adrian Macéus, 14, ska göra sig redo för att satsa ännu mer på sin nya karriär som artist.

– Vi håller på att manipulera vår son lite då han är så extremt duktigt som artist. Han har tre egna låtar nu och även vart med i förra årets julkalender , så det kommer bli en hel del att göra efter vi kommer hem men det är bara roligt att få lägga sin överskottsenergi på sin son.

2018 släppte Adrian debutlåten How Are You Now och följde sedan upp med låten Ask you Out.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instgram

Annons