LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Let's dance-profilen om händelsen i kulisserna – tvingades utrymma

09 maj, 2023 
Jonna Lawaetz
Let's dance närmar sig finalen och flera deltagare har behövt lämna.
En av dem är kocken Johan Jureskog som nu väljer att berätta om en otäck incident.
För vad händer egentligen i kulisserna?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så blev Tennessee Tears ett par: ”Råkade bli kära på vägen”Brand logo
Så blev Tennessee Tears ett par: ”Råkade bli kära på vägen”

Årets säsong av Let's dance blir den 18:e i raden och det är Kristin Kaspersen och David Lindgren som är programledare.

Stjärnkocken Johan Jureskog var en av deltagarna som åkte ut för ett par veckor sedan men har tidigare berättat om sina känslor över att dansa i direktsändning.

– Det känns så jävla kul, det är ju verkligen den här bubblan som alla snackar om. Det är svårt att förklara, men att gå från kockscenen till dansscenen, det finns nog inget större avstånd. Speciellt när man är 47 år gammal. Det är inga latinohöfter på den här nordiska mannen på 110 kilo och 1,95 lång, säger Johan.

Johan Jureskog om nervositeten i Let's dance: ”Liten klump i magen”

Inför premiären av Let's dance var Johan nervös.

Annons

– Jag är en ganska självsäker kille, men när det kommer till just det här, så känner jag mig lite lätt nervös. Det är en liten klump i magen, som de var länge sen jag hade. I ärlighetens namn, så är det lite därför jag sökte också för att jag söker efter att hoppa in i vatten med stora hajar, förklarade Johan för Hänt.

Faktum är att Johan fick frågan om att medverka i programmet för tio år sedan, detta efter att han varit med i Kockarnas kamp när han gjorde sitt första riktiga tv-framträdande. Men kände att det inte var rätt tajming just då.

Stjärnkocken om otäcka incidenten – tvingades utrymma lokalerna

Johan som dansade med Hedvig Löfwall, tillbringade mycket tid på Filmhuset under våren.

Johan gjorde sig sannerligen bekväm i lokalerna och när han såg att det fanns ett fungerande kök i loungen, bestämde han sig för att slänga ihop en måltid till produktionsbolaget och de andra deltagarna.

Annons

– Jag tog med mig lite kött och lite goda såser så skulle jag brassa lite entrecôte. Vi var väl 4-5 stycken som skulle ha entrecôte. Då fick jag lite känsla, det kändes som att det inte var något tryck i spisen. När det kommer till kött så vill man ju ha en bra yta på det, då lade jag köttbitarna direkt på plattan, så här kockigt liksom, säger Johan till Hänt och fortsätter:

– Då började det ryka en del. Då kom en av assistenterna och bara "nej, nej, nej". Jag bara "det här är hur lugnt som helst". Sedan började det tjuta och alla fick springa ut. Hela filmhuset fick tömmas och brandkåren kom.

Trots incidenten kunde de avnjuta måltiden efter att brandkåren och säkerhetsvakterna kollat igenom hela huset för att utesluta brand.

– Efter en halvtimme kom vi in och så kunde jag värma det jag hade stekt, i ugnen, så blev det bra i alla fall. Men det kanske inte blev AG-kvalité.

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Annons