LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Joel Kinnamans försvar efter den kritiserade bilden

10 jan, 2017 
Linnéa Geijer
Då Joel Kinnaman delade med sig av semesterbilden kunde han inte ana kritiken som följde.
Annons

Den gångna veckan har Joel Kinnaman, 37, och hustrun Cleo Wattenström, 24, tillbringat tillsammans på en äventyrssemester i Sydafrika. Paret har delat flera bilder från resan, men speciellt en har väckt uppståndelse bland Joels följare. På bilden poserar skådespelaren nämligen med två vilda lejon.

– Det var en fantastisk upplevelse att promenera med lejon idag. Sydafrika är en magisk plats, skriver Joel under bilden.

Medan många uttryckt uppskattning över att Joel poserar med levande djur istället för att delta i en jakt, är andra kommentarer betydligt mer kritiska.

Det är det värsta djurplågeri av alla alternativ! Står högt på listorna av turistfällor. Det är drogade lejon som gör detta möjligt”, skriver en.

Annons

Jag som idoliserat dig, nu föll du platt… Synd att du inte förstår bättre. #djurplågeri”, skriver en annan.

För att svara kritiken lade skådespelaren dagen därpå upp en video från den guidade turen, där det är tydligt att lejonen är både fria och alerta.

– Dessa lejon räddades ifrån Sydafrikas sydvästra provins där de befann sig i en avgränsad park där de jagades. Nu bor de istället i detta underbart stora privata reservat där de inte föds upp för någon annans vinning. Pengarna som dessa promenader drar in går till denna park och dess samhälle, förklarar Joel innan han understryker:

– Dessa lejon är INTE drogade, och lever under mycket hälsosamma omständigheter.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons