TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Joel Kinnaman: Jag blev inte slagen av min pappa

07 aug, 2016 
Linnéa Geijer
En intervju med Mr. Porter fick konsekvenser för Joel Kinnaman och hans familj. Artikeln fick det att låta som att skådespelaren blev slagen som barn, vilket inte alls stämde.
Annons

Livet borde leka för Joel Kinnaman, 36. Han är lyckligt nygift med Cleo Wattenström, 26, och med substantiella roller mot Hollywoodstjärnor som Kevin Spacey, 57, och Will Smith, 47, går karriären spikrakt uppåt. Men ett liv i rampljuset har sina baksidor.

I en längre intervju i Mr. Porter har nämligen Joel blivit felciterad, och de har fått det att låta som att han blev slagen av sin pappa.

– Jag var inte helt lätt att handskas med när jag var ung. Men att jag skulle ha blivit slagen är inte i närheten av sanningen. På sin höjd kan jag ha blivit tagen i örat eller fått en lätt örfil, förklarar han för Aftonbladet.

Joel Kinnaman och hans familj har påverkats starkt av den felaktiga artikeln.

Joel hade en brokig uppväxt. Som 16-åring hoppade han av skolan och började röra sig i småkriminella gäng i södra Stockholm. Han började röka marijuana och hamnade i slagsmål, en utveckling som föräldrarna inte var särskilt förtjusta i.

Annons

Jag var inte rädd att bli slagen, för jag blev slagen så att huvudet ringde hemma” ska Joel ha sagt enligt Mr. Porter.

– Det har varit hemskt. Alla i min familj är mycket upprörda. Och jag förstår dem. Det här var det sista jag ville, säger Joel i Aftonbladet och tillägger:

– Det är inte roligt, men jag är en offentlig person. Jag har valt det här. Det har inte min familj. När det går ut över den är det inte okej.

Joel Kinnaman är gift med Cleo Wattenström.

Artikeln har påverkat hur Joel i framtiden kommer att bemöta medier. I hopp om att undvika misstolkningar känner han sig tvingad att vara mindre öppen, och välja sina ord med större omsorg.

– Saker togs ur sitt sammanhang och det lät som om jag blivit misshandlad. Ingenting kunde vara mer felaktigt. Jag har jättebra kontakt med min familj och det är tack vare min mamma och pappa som jag är här idag. De betyder allt för mig.

Läs artikeln i Mr. Porter här.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons