LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Masterchef-Jock Zonfrillo avled 46 år gammal – dödsorsak fastställd

04 maj, 2023 
Simon Lundh
Masterchef Australien, Jamie Oliver
Kockvärlden är i sorg efter Australian Masterchef-profilens Jock Zonfrillos bortgång.
Nu bekräftar Daily Mail dödsorsaken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolin om Pugh Rogefeldts död: ”Tragiskt”Brand logo
Anna Brolin om Pugh Rogefeldts död: ”Tragiskt”

Sveriges mästerkock är ett program som fyllt den svenska tv-tablån sedan 2011. Förutom i Sverige så finns även konceptet i andra delar av världen.

I Australien är konceptet omåttligt populärt. Och därför är nu hela kockvärlden i sorg efter att Masterchef-profilen Jock Zonfrillo gått bort måndagen den 1 maj. Han blev 46 år gammal.

Dödsorsaken fastställd efter Jock Zonfrillos bortgång

Det var Jocks familj som gick ut och bekräftade den tragiska nyheten.

”Med krossade hjärtan och utan att veta hur vi ska kunna gå genom livet utan honom, är vi helt förstörda över att meddela att Jock gick bort igår”, skrev familjen i ett uttalande på måndagen och fortsatte:

”Så många ord kan beskriva honom, och så många historier om honom kan berättas, men just nu klarar vi inte av att sätta ord på det här”.

Nu rapporterar Daily Mail om dödsorsaken. Jock Zonfrillo ska i hemlighet ha lidit av cancer i flera år, utan omvärldens vetskap. Han dog såldes av naturliga orsaker och polisen misstänker inget brott.

Annons

Jock var vid dödsfallet på gång med att marknadsföra den nya säsongen av MasterChef Australia, som skulle bli den 15:e säsongen i ordningen för programmet.

Kockvärlden sörjer den bortgångna kollegan

Efter beskedet att Jock Zonfrillo avlidit har kondoleanser strömmat in från en stor del av branschfolk runt om i världen. En som sörjer är Jocks kollega, den brittiska kocken Jamie Oliver. På Instagram skriver han om sorgen.

”Jag är i total chock efter att ha vaknat upp till nyheten om kocken Jock Zonfrillos plötsliga död”, skriver Jamie på Instagram, och fortsätter:

”Vi hade den bästa tiden när vi jobbade ihop med årets ’Mästerkocken’, jag kan inte ens förklara hur bra det var att jobba ihop med honom”.

Även andra stora namn inom matvärlden skickar sina kondoleanser efter dödsbeskedet.

”Ledsen av de förödande nyheterna om Jock Zonfrillos bortgång. Jag njöt verkligen av tiden vi tillbringade tillsammans i ’Mästerkocken’”, skriver Gordon Ramsey på sitt Twitter konto.

”Mina djupaste djupaste sympatier, och all kärlek till Jocks familj och vänner. Så förödande. Så outhärdligt”, skriver den brittiska matskribenten Nigella Lawson.

FOTO: Jamie Oliver/Instagram

Annons