TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Joan Collins: "Jag gifte mig med min våldtäktsman"

04 dec, 2014 
AvAngelica Jaako Billenman
Skådespelerskan Joan Collins var bara 18 år när hon träffade den 14 år äldre matinéartisten Maxwell Reed. Ett möte som slutade i våldtäkt. Ett år senare gifte de sig.
Annons

Joan Collins, 81, hade 1951 precis utexaminerats från den engelska teaterhögskolan Rada och skrivit kontrakt med filmbolaget Rank när hon träffade den irländske matinéartisten Maxwell Reed, som skulle bli hennes första make. I en ny dokumentär berättar skådespelerskan om deras första möte, som slutade med våldtäkt.

– Reed sa att han skulle ta ett bad, jag fick några porrböcker och en drink med rom och cola att roa mig med under tiden, säger hon och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vad jag sedan minns är att jag låg utslagen på en soffa och han våldtog mig. Det var uppenbart att han hade spetsat drinken med en drog.

Joan-Collins
Joan Collins berättar om våldtäkten i en dokumentär. Foto: Stella Pictures

Ändå fortsatte Joan att träffa den 14 år äldre mannen.

– När han ringde mig fortsatte jag dejta honom och efter ett tag frågade han om vi skulle gifta oss. Jag tänkte, kanske lika bra, han tog ju min oskuld. Men jag hatade honom men var samtidigt fylld av skuld för att han gjort så här mot mig, säger hon.

Joan-Collins-Maxwell-Reed
På bröllopsdagen den 25 maj 1952. Foto: IBL

Drygt ett år efter deras första möte som hade slutat med våldtäkt, gifte sig Joan med Maxwell. På bröllopsbilderna från den vackra vårdagen 1952 ses en leende skådespelerska, och det var precis det hon var – en skådespelerska.

I dokumentären berättar Joan att hon grät kvällen innan bröllopet och ville inte genomföra det, men hennes pappa övertalade henne att stå brud.

Fyra år senare skilde sig Joan och Maxwell. 1974 dog hennes exmake i cancer, endast 55 år gammal.

Annons