TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Joakim Lundells öppna brev: "Jag mår riktigt dåligt psykiskt"

16 aug, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Joakim Lundell orkar inte mer. Nu ber Youtube-stjärnan öppet svenska folket om hjälp att få stopp på det hat, hot och trakasserier som han och frun Jonna utsätts för.
Annons

Joakim Lundell, 31, och hustrun Jonna Lundell, 23, är två av Sveriges absolut största profiler på Youtube. Parets videos ses av hundratusentals personer varje dag och i sociala medier har de båda tillsammans över en miljon följare.

Men framgången har en stor baksida. Så sent som förra veckan meddelade paret att de har gjort slut, på grund av att stressen, näthatet, hoten och vandaliseringen kring deras hem har krossat deras förhållande.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu väljer Joakim Lundell också att gå ut med ett öppet brev till svenska folket, där han förklarar hur de båda mår i den situationen de befinner sig i. I brevet beskriver han hur människor och barn ger sig på dem både på nätet och i verkligheten, att de aldrig får vara ifred och att de båda mår psykiskt dåligt.

“Jag har aldrig gjort detta… Att i text rent ut sagt skrika rakt upp på hjälp! Man jag känner mig idag totalt maktlös. Jag varken sover eller äter knappt längre! Jag mår riktigt dåligt psykiskt. Och detta är endast hur jag mår! Jonna mår ännu sämre! Jonna är min fru, för er som inte känner till det! Men just nu har vi ett uppehåll pga skit som händer runt oss. Det finns ingen tid för oss helt enkelt”, skriver han och fortsätter:

Annons

“Jag ser henne tyna bort psykiskt och tappa sig själv helt och hoppet om livet. Varje natt gråter hon… Jonna skrattar nästan aldrig längre! Mina hundar ser jag sönderstressade av allt folk som är utanför oss dagligen. Allt runt mig bara rasar!”

I inlägget beskriver Joakim också hur andra människor gör videos om honom och Jonna på Youtube, där de snackar skit om dem och hotar dem. Han menar att forumet har spårat ur fullständigt och att barn och unga använder kanalerna på allt mer hatiska sätt.

“Detta leder till 1000 tals dödshot, och våldtäkshot emot Jonna. Ja, dom mest sjuka saker ni kan tänka er. “Jag ska skära halsen av Jonna framför dina ögon bögjävel”. “Jag ska flå din hund levande”. Detta är skrivet av BARN!”, skriver Joakim Lundell.

Paret utsätts också ständigt för trakasserier och vandalisering i sitt hem i Norrköping. I inlägget ber Joakim Lundell nu om hjälp av landets föräldrar att få stopp på det här.

Annons

Stenar kastade på vår hund, 100 tals äggkastningar på fönster, 3 förstörda bilar. Utemöbler förstörda, poolen förstörd, ja i stort sätt ALLT är förstört. Trakasserade dag som natt i hemmet och utanför”, skriver Joakim Lundell och fortsätter:

“Vi är idag så pass trakasserade att vi har personskydd anställt. Summan av det hela är att det vi fått utstå är mer än nån borde på 32704328 livstider. Vi är slut. Vi är totalt sönderkörda i huvudena… Jag är labil… Jag är orolig för Jonna. Hon mår verkligen inte bra. I Fredags tog mitt tålamod slut och Jonna blev attackerad i vårat hem medas jag var i Sundsvall. ​8 personer runt om lägenheten bankar och skriker överallt. ​Fler gånger försöker Jonna säga till dom. Istället fortsätter dom och Jonna kollapsar. ​Hon har panik och gråter och och blir helt i chocktillstånd. ​Hon klarar inte ringa nån och hon kan knappt tänka. Hon pissar typ på sig av panik och smärta. ​Ändå slutar dom inte.”

Läs Joakim Lundells inlägg i sin helhet här.

Foto: IBL

Annons