Joakim Lundells insikt efter familjelyckan: ”Har letat efter något i hela livet”

Joakim Lundell

Han har väl kanske inte alltid varit den lugna familjefadern, Joakim Lundell. Men nu har han hittat fram till en plats i livet där han trivs bra.
– Det är som att det fyllts ett hål i mitt hjärta, säger Jocke i säsongspremiären av Familjen Lundell.

Inför Lionel Lundells födelse fick Jocke och Jonnas fans hänga med på deras resa till att bli tvåbarnsföräldrar, från första gravidbeskedet till och med det att Jonna födde. Och därefter så klart deras nya liv tillsammans.

I den nya säsongen av Familjen Lundell, som har premiär på Dplay i dag (måndag) får tittarna se ännu mer av den förväntansfull tiden inför förlossningen.

Förra säsongen avslutades ju storartat när paret fick veta att deras dotter Lunabelle skulle få en lillebror. Det här avslöjades genom ett så kallat ”gender reveal party”, där Jocke och Jonna fick spränga en ballong för att få svaret. När den blå konfettin regnade ner blev de båda rörda och glada.

– Jag blev så glad. Det kändes konstigt att jag blev så glad, men det kändes bara så självklart helt plötsligt att det skulle vara en pojke, sade Jonna i programmet.

Oron inför ultraljudet

Det passar väl därför alldeles utmärkt att den nya säsongen börjar med ett nytt ultraljud. Den här gången ska de testa på 3D-ultraljud vilket de är spända på. Framför allt Joakim Lundell som är märkbart nervös.

– Förhoppningsvis ser det inte ut som en gädda, säger han.

– Nej, det får vi ju hoppas. Du är väldigt inne på sånt, att du inte är pappan, att han inte kommer se mänsklig ut, svara Jonna och Jocke håller med:

– Jag tänker mycket konstiga tankar, säger han.

Senare i avsnittet har föräldrarna precis kommit hem från ultraljudet. Dottern Lunabelle ligger i sängen och myser med sin mamma när Joakim Lundell kommer med sin dator.

– Jag har en överraskning till dig, Lunis. Vill du titta på lillebror? Här har vi lite bilder, för vi har varit på 3D-ultraljud, säger han visar sin dotter.

– Vet du vem det är, frågar Jonna.

– Lillebror!, svarar Lunabelle glatt.

Joakim Lundells insikt

Mamma Jonna Lundell kan konstatera att det är en förväntansfull dotter som får se sin brorsa.

– Alltså, hon är så go’ och hon är så redo att bli storasyster. Jag längtar till att få se dem tillsammans, säger den då gravida Jonna.

Ja, de verkar vara en glad familj redan innan Lionels födelse. Joakim Lundell öppnar också upp sig i programmet och berättar om sina känslor kring att ha fru och barn

– Jag älskar ju familjelivet. Det är som att det fyllts ett hål i mitt hjärta, säger han.

Vad det där hålet i hjärtat bestått av gräver han lite djupare i.

– Jag har letat efter något i hela livet, och det har varit att bli en familj.

Läs också: Jonna Lundells svåra kamp med familjen – efter insjuknandet

Läs också: Joakim Lundells glädjebesked – efter mardrömsdygnet

Bild: Fredrik Sandberg, Karin Törnblom/TT