Joakim Lundells erkännande om sonen Lionels födelse

Efter en lång och tung graviditet kom under onsdagen äntligen Joakim och Jonna Lundells lilla son Lionel till världen.
Men vägen dit var inte helt enkel.
Nu berättar Joakim för första gången om hur han missade den dramatiska förlossningen – och den enorma kärleken till sonen.
Slå på ljud

Det var redan i måndags som Jonna Lundells vatten gick. Efter en lång och tuff graviditet med både oförklarlig huvudvärk och märkliga hudutslag var det äntligen en lycklig Jonna som uppdaterade sina följare om händelsen.

– Vattnet har gått! Värkarna har inte kommit igång än men har de inte gjort det på onsdag så blir jag igångsatt. Det känns så skönt att bara ha ett datum då jag vet att det ska hända. Jag har inte varit så här lycklig på väldigt väldigt länge, sa Jonna på sin Instagram story då.

Men bara några timmar innan det var dags för igångsättning fick Jonna äntligen sina värkar. Tillsammans med maken Joakim Lundell åkte hon under morgonen in till förlossningen i parets svarta Lamborghini. Men värkarna blev aldrig tätare och till slut var Jonna trots allt tvungen att få hjälp med att få igång förlossningen. Något hon själv berättade om som en mycket obehaglig upplevelse.

– Den här förlossningen är inte ens igång än och anledningen till att jag ens kan prata är att jag fått fett med bedövning i ryggen. Shit alltså, ni som har haft en igångsättning som har pågått i flera dagar, jag fattar inte ens hur ni har överlevt, sa hon på Instagram story.

Joakim Lundells ord om tuffa beskedet

Även för Joakim var förlossningen tuff. På grund av coronapandemin var den blivande pappan tvungen att stanna utanför förlossningssalen till dess att det var dags för Lionel att komma till världen. Något som var väldigt annorlunda från när parets första barn, dottern Lunabelle, 1, föddes.

– En del utav mig känner ju så här..  När jag fick höra att det till och med är 40- 50 tusen personer på en sandstrand – på förlossningen var det helt tomt. Jag förstår att regler är regler men jag kan ju tycka att reglerna ska gälla överallt. Jag ser proppfulla gallerior, badstränder och sommarstäder och då känner jag att det känns lite orättvist när det är en barn som ska födas, sa Joakim på sin story då.

Missade förlossningen

När förlossningen väl kom igång gick det dock väldigt snabbt. På bara 12 minuter hade Jonna öppnat sig tillräckligt för att lilla Lionel skulle kunna komma till världen. Något som både Joakim och Jonna delat med sig av på Instagram.

“Snabb som tusan var han och hade bråttom ut! Här har ni vår älskade Lionel Lundell”, skriver Jonna i ett inlägg med en första bild på den efterlängtade lilla krabaten.

Faktum är att förlossningen gick så pass fort att pappa Joakim inte ens hann in i rummet – något han tycker är lite jobbigt i efterhand.

– Det lite tråkiga är att Jonna födde på i princip två minuter vilket ledde till att Lionel redan hade fötts för typ två minuter sedan när jag kom in i salen. Det är lite tråkigt men det viktiga är att han är här, att han mår bra, att Jonna kände att det var okej vilket hon gjorde. Sen är det klar att det är ledsamt att föda under corona, det tror jag att alla som är med om det tycker, säger en utmattad Joakim på Instagram story i slutet av dagen.

Joakim Lundell är ändå glad att han snabbt efter sonens födsel ändå var på plats och kunde ha sonen mot sitt bröst. Han hyllar även Jonna och säger att hon “född för att föda barn”.

Nu önskar vi Jocke och Jonna lycka till med världens finaste lilla Lionel!

FOTO: Instagram 

SENASTE NYTT!