Joakim Lundells erkännande om relationskampen med Jonna

Jocke och Jonna Lundell

I måndagens avsnitt av Familjen Lundell hamnar Jocke och Jonna Lundell i ett storbråk.
Snart börjar makarna diskutera om de ska skilja sig.
– Stick om det är så jävla jobbigt, säger Jonna.

Youtube-paret Joakim Lundell, 34, och Jonna Lundell, 25, gifte sig för fyra år sedan. 2018 fick makarna sitt första barn, dottern Lunabelle Lundell, 1, och numera bor familjen tillsammans i en villa strax utanför Norrköping.

I realityserien Familjen Lundell delar Jocke och Jonna med sig av sin vardag, som består av både fram- och motgångar. I det senaste avsnittet ryker paret ihop rejält när de diskuterar tvättstugan som de håller på att bygga. Trots att tvättstugan är ”Jonnas” är det Joakim som har bestämt det mesta, något hustrun inte är nöjd med.

– Jag vet att du vill vara med men problemet är att du inte hinner sen. Och då blir det att jag får ta den då för att det är deadlines och bråttom med att leverantörerna måste veta mått, säger Jocke till sitt försvar.

Joakim Lundells kritik till Jonna

Joakim Lundell berättar att anledningen till att han har tagit tag i bygget är att hustrun har en tendens att inte komma i mål med sina projekt. När han säger detta till Jonna reagerar hon starkt och bråket eskalerar.

– Men va fan blir du så jävla arg för? Snälla människa klara att ta lite kritik nån gång i livet, säger han.

– Men sluta skrik, jag sitter fan i samma bil som dig, svarar Jonna Lundell.

Jocke upplever det som att hustrun ofta kritiserar honom men att han aldrig får ha en åsikt om hennes beteende utan att det blir bråk.

– När jag inte ens kan säga åt henne att hon inte har stängt kylskåpsdörren utan att hon exploderar, det är inte hållbart i längden, säger Joakim Lundell.

”Har tröttnat på ditt beteende”

Makarnas gräl blir allt mer intensivt och till slut frågar Jonna Lundell:

– Försöker du skilja dig med mig eller vad är det? För att hela tiden är det någonting, varpå Joakim svarar:

– Jag har tröttnat på ditt beteende. Jag känner att du alltid har en ursäkt till allting. Allting du inte har gjort bra har du en ursäkt till.

För tittarna berättar Jonna att hon anser att maken ofta målar upp henne som en ”häxa”.

– Då känner jag såhär, vem lever med en häxa i sju års tid? Stick om det är så jävla jobbigt. Men han stannar ju kvar så någonting måste det ju finnas.

Jonna Lundells insikt efter bråket

Till slut börjar paret diskutera ifall det skulle vara bäst för dem att gå skilda vägar. Joakim menar att Jonna måste bättra sitt beteende om de ska lyckas hålla ihop.

– Försök känna in den känslan ”vill jag vara utan Jocke?” och är svaret att du kan tänka dig det kan vi lika gärna skilja oss för då finns det inte mycket att bygga på.

Jonna Lundell kan inte komma med ett svar på Joakims fråga, vilket som sårar honom rejält.

– När Jonna säger att hon inte vet hur framtiden ser ut med mig så blir jag ledsen. Även om jag kanske inte visar det för henne så… ord gör ont alltså. Det gör det. Även om man menar dem eller inte, säger han.

Familjen Lundell visas på måndagar på Dplay.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Sofia Nahringbauer/Aftonbladet/TT

Senaste nytt