Joakim Lundell om familjelyckan – vändningen efter tuffa tiden

Joakim Lundell med hustrun Jonna Lundell och dottern Lunabelle Lundell.

Förra året fick familjen Lundell fira jul ett par dagar efter julafton för att Joakim mådde dåligt.
Men i år är planerna helt annorlunda – till Joakims stora glädje.
– Jag är supertaggad över att skapa egna traditioner, säger han till Hänt.

Joakim Lundell, 34, och Jonna Lundell, 25, blev föräldrar till dottern Lunabelle, 1, i slutet av oktober förra året. Hon var därför bara ett par månader när julen stundade, men föräldrarna var ändå fast beslutna om att ge dottern ett fint första julfirande. Särskilt Joakim var extra mån om att Lunabelle skulle få ”den bästa julen någonsin”, eftersom han själv har tuffa minnen från sina julfiranden från barndomen.

När julfirandet sedan inte blev som tänkt tog det hårt på Joakim, som tog på sig ansvaret för att ha ”förstört Lunabelles jul”. På grund av att Joakim led av utbrändhet fick familjen fira jul på annandag jul, och i en video på Youtube förklarade Joakim de tunga känslorna.

– Nu när vi har Lunabelle, vår dotter, så ville jag att det här skulle bli den bästa julen någonsin för henne och jag satte sådan enorm press på mig själv att allt skulle vara perfekt. Men så på julafton så kraschar jag ihop totalt, jag kom inte ens ur sängen och tårarna bara sprutade och jag visste inte ens varför och jag hade ingen ork, sa han i videon.

Joakim Lundells glädje över julen 2019

Under året som har gått har Joakim verkat må bättre – och familjen har nått framgångar med de två egna tv-serierna Familjen Lundell och Spökjakt på Dplay.

När Hänt träffade Joakim inför premiären av Spökjakt berättade han att han såg fram emot programstarten, men också att få fira jul med Jonna och Lunabelle. Under intervjun tänkte han tillbaka på förra årets julfirande som fick senareläggas, och förklarade att han i år känner något helt annat. I år har han ett fokus – att skapa glada julminnen åt Lunabelle.

– Jag är supertaggad över att skapa egna traditioner. Jag är så jäkla taggad på att få vara tomte för henne. Jag har gått och byggt upp det här och kollat på den perfekta tomtedräkten. Jag vill verkligen ge henne den magin, att hon ska få tro på tomten. Jag kommer inte säga att det var jag. I vår familj, det kommer vara att det är tomten tills hon listar ut det själv. Jag vill ge henne den magin, sa han till Hänt.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Fredrik Sandberg

Senaste nytt