TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Joakim Lundell om familjekampen – stödet till Jonna

12 dec, 2019 
https://image.hant.se/image-4943955?imageId=4943955&width=1320&height=689
Hänt
Joakim Lundell med Jonna Lundell och dottern Lunabelle Lundell.
Joakim och Jonna Lundell blev föräldrar för första gången i oktober 2018.
Sedan dess har de flera gånger pratat om att de vill utöka familjen ytterligare.
För Hänt ger Joakim besked om hur det går.
– Jonna börjar få lite panik, säger Joakim.
Annons
Långintervju med Joakim LundellBrand logo
Långintervju med Joakim Lundell

Att bilda familj var ingen dans på rosor för Youtube-stjärnorna Joakim Lundell, 34, och Jonna Lundell, 25. I fem års tid gav de sitt allt för att bli med barn, men möttes ständigt av negativa besked. Lyckan var därför total hos när graviditetstestet visade att Jonna var gravid. I en video på Youtube delade de med sig av den glada nyheten – och tårar av lycka rann ner för parets kinder.

Graviditeten blev dock inte heller särskilt lätt. Flera gånger fick Joakim och Jonna uppsöka sjukhus för att säkerställa att både Jonna och bebisen mådde bra. Till råga på allt drabbades Jonna även av en förlossningspsykos i slutet av sin graviditet, vilket tog hårt på både henne och Joakim.

Men allting slutade bra och den 28 oktober 2018 kom Lunabelle till världen. Hon har nu hunnit bli ett år gammal och Joakim och Jonna har flera gånger pratat om att de vill ge sin dotter ett syskon. Redan i februari, bara några månader efter att Lunabelle föddes, fanns tankarna på att utöka familjen ytterligare.

Annons

”Jag är ju väldigt bebissugen men samtidigt så vill jag inte aktivt försöka redan nu. Händer det så händer det och det skulle absolut inte göra någonting men jag vill helst börja försöka i sommar typ”, skrev Jonna då i ett inlägg på sin blogg.

Joakim Lundell om okända kampen med Jonna

Sedan i juni syns Joakim, Jonna och Lunabelle i den egna realityserien Familjen Lundell på Dplay – och fredagen den 13 december har de premiär ännu en tv-serie, nämligen Spökjakt. I den nya serien besöker Joakim och Jonna de sex mest hemsökta husen i världen. Under inspelningen lärde de känna ett medium, som enligt Joakim har förutspått att familjen ska få tillökning inom kort.

När Hänt träffar Joakim Lundell berättar han om mötet med mediumet och ger besked om hur barnplanerna ligger till idag.

– Vi har försökt nu i två, tre månader. Det har inte gått så bra hittills. Men vi får se, säger Joakim Lundell.

Annons

Joakim förklarar att mediumet förutspått att han och Jonna ska få ett graviditetsbesked i februari, och att det kommer kännas overkligt om mediumet får rätt.

– Det kommer svida om han har rätt i det här. Jag tror ju inte egentligen på medium, men hur fasen förklarar jag det? I sådana fall var det en jäkla snygg chansning, säger han.

Jonnas stress över familjeplanerna

För Hänt berättar Joakim att det främst är Jonna som är drivande i att skaffa ännu ett barn. I Familjen Lundell har han förklarat att han kan tänka sig att vänta lite, men för Jonna är det viktigt att bli gravid på nytt så snart som möjligt.

– Jonna börjar få lite panik har jag märkt. Hon vill bli färdig med barn. Hon känner liksom att ”jag vill göra det här nu, så jag är färdig” och jag förstår henne någonstans, men jag har sagt till henne att du måste släppa det annars bygger du upp igen och gör den här pressen, säger Joakim Lundell till Hänt.

Han fortsätter:

– Hon tar upp det väldigt ofta och jag försöker liksom lugna henne och säga ”Jonna, det kommer”, och hon bara; ”Det går för långt emellan”, ”Lunabelle kanske blir för gammal för sitt syskon, de kanske får svårt att leka ihop”. Hon tänker för mycket, hon övertänker allting, säger han.

Av: Agnethe Alm och Hannah-Fina Rohrmüller

FOTO: TT/Fredrik Sandberg, TT/Karin Törnblom

Annons