Joakim Lundell talar ut om mardrömmen – starka reaktionen från Jonna

Joakim Lundell och Jonna Lundell.

Beundraren vill bli hans vän och kontaktar honom varje dag.
Joakim Lundells tillvaro har förvandlats till ett rent helvete.
– Det känns som att han gått in i min kropp och klänger på min rygg.
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden
0:56

Efter reklamen: Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

(0:56)

Slå på ljud

Miljonrullning, fräsiga sportbilar och ryggdunkar i mängder. Youtube-profilen Joakim Lundell, 36, skrattar förmodligen högt när han går till banken.

Men medaljen har en baksida och den blottar han i podcasten Jocke & Jonna – sanningen måste fram.

– Jag har fått en stalker efter mig! Det sjuka är att vi tidigare haft en stalker efter oss. Det var en stalker som la ut filmer väldigt ofta och berättade vad han skulle göra med vår dotter Lunabelle. Det var mycket sexuella saker. Han la ut vår adress och försökte kontakta oss om och om igen. Vi fick polisanmäla honom och till slut blev han häktad och dömd för olaga förföljelse. Då kände man att ”det här är någonting som förmodligen bara kommer hända en gång i livet, för det är nästan för sjukt för att vara sant”, berättar Joakim som sedan ett år tillbaka har en ny galenpanna efter sig.

Joakim Lundell: ”Det skrämmer mig”

Medan den tidigare förföljaren var hotfull mot hela familjen Lundell, har den nya inriktat sig helt och hållet på honom. Mannens stora dröm är att bli Joakims vän.

– Han har eskalerat mycket senaste veckorna, hans försök att kontakta mig har blivit allt oftare. Det kan nästan vara en gång i timmen, dygnet runt. Jag hinner inte vakna utan att han försökt kontakt mig på olika sätt.

– Det skrämmer mig att jag upptar en människas liv på det här sättet. Det är läskigt när jag ligger i sängen och tänker att det finns en människa där ute som lever och andas mig och vars största dröm är att bli min vän. Jag har också misstänkt att han är kär i mig. Han påminner om ett svartsjukt ex. Tänk att Jonna och jag gör slut, att jag träffar någon ny och hon blir svartsjuk. Han är värre än tio svartsjuka ex tillsammans, fortsätter Joakim.

– Jag mår dåligt för Jockes skull för att det känns som att Jocke är gravid och att bebisen inte kommer ut ur hans kropp, reflekterar Jonna.

Joakim Lundell fortsätter:

– Så jäkla sant, det är så jag känner! Jag känner mig inte ensam i min kropp. Det känns som att den här personen gått in i min kropp och klänger på min rygg, fortsätter Joakim som polisanmält mannen. Han tror att personen ifråga lider av en personlighetsstörning och att han kommer att gripas och dömas till rättspsykiatrisk vård – precis som den förra förföljaren.

– Han behöver vård och hjälp, konstaterar Joakim.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för årets Farmen-deltagare – romanserna och bråken lever vidare

Foto: TT & Familjen Lundells Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN