LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jill Johnsson nära att dö – tvingades avbryta: ”Verkligen jobbigt”

24 maj, 2024 
AvAlexandra Glahns
Som nybliven 50-taggare slår hon ett slag för kvinnokroppen under förändring.
Samtidigt är hon lyckligt kär i sin Elg!
– Var tjugonde minut var vi tvungna att sluta filma för att jag höll på att dö. Det var verkligen jobbigt, säger hon om sina klimakteriebesvär till Femina.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”Brand logo
Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”

Jill Johnson, 50, ha nyligen haft en lugn period i karriären där hon prioriterat sina döttrar. Men det blir det snart ändring på. Nu är hon igång med klubbturnén som sträcker sig över sommaren. I höst väntar ”hennes andra hem” Nashville då det planeras för en ny säsong av tv-programmet Jills Veranda, och året avslutas med en julrelaterad turné.

– Jag är allra bäst när jag har piskan på ryggen och måste prestera. Det var så i skolan också när jag var ung och skulle plugga. Det var när det närmade sig provet som jag kom i gång, berättar hon för Femina.

Jill om klimakteriebesvären: ”Jag höll på att dö”

Jill fyllde nyss 50. Att landa i att åldras, vara kvinna och att acceptera kroppens förändring har varit en tuff resa.

Annons

– Jag har haft en otroligt snäll kropp hela mitt liv och jag har aldrig haft problem med något, men för första gången har jag känt mig påverkad i och med förklimakteriet. Och den delen i åldrandet har inneburit en hel del frustration.

Allt började med att hon inte kände igen sig själv. Huvudet hängde inte med på samma sätt som tidigare, hon glömde saker, en hand somnade varje natt och mensen uteblev. Sedan kom värmepåslag och vallningar, symtom som kulminerade 2019 när hon spelade in programmet Jills Veranda i ett 30 grader varmt Nashville.

– Var tjugonde minut var vi tvungna att sluta filma för att jag höll på att dö. Det var verkligen jobbigt.

– Vi kvinnor måste prata med varandra när det handlar om kroppen. På något sätt gör vi samma resa men är samtidigt unika, säger hon och tillägger:

– Jag är glad att jag fått fylla 50. Jag är frisk och jag känner mig allmänt privilegierad. Jag är inte längre 25, jag är över 50 nu. Då lägger man bort ganska många saker som varit ängsliga innan, och det är helt underbart.

Jill Johnson har haft besvär med klimakteriet.FOTO: Claudio Bresciani / TT

”Jag är väldigt lyckligt förlovad”

För sju år sedan träffade hon kärleken Mattias Elg, 49. Jill beskriver Mattias som en intellektuell och påläst person medan hon själv är mer kreativ och spontan, och de kompletterar varandra.Sommaren 2022 åkte paret till Italien och vid vackra Amalfikusten gick Mattias ner på knä.

Annons

– Jag tycker Mattias var väldigt modig som vågade fria då, utan att vi vid den tidpunkten hade flyttat ihop. Och på det fina sättet han gjorde det. Det var ett drömfrieri. Allt jag hade kunnat drömma om.Blir det bröllop snart, tro?

– Jag är väldigt lyckligt förlovad. Jag känner inte att det är bråttom och det känns kittlande att ha det kvar.De har barn som bor 100 mil från varandra, vilket kräver en hel del logistik och resande. Men snart är alla barn myndiga och en ny fas i deras relation börjar.

– Det är en del av den fina sidan av att få börja om i kärleken. Den handlar om oss.

Jill och Mattias.FOTO: TT

FOTO: TV4 / TT

Annons