Jill Johnsons förändring för nya kärleken Mattias: "En ny chans"

Efter skilsmässan har Jill Johnson funnit kärleken med Mattias Elg. Och nye pojkvännen har fått henne att byta till en hälsosammare livsstil.

Sångerskan Jill Johnson, 45, som även är känd som programledare för Jills Veranda på SVT, separerade från maken Håkan Werner, 56, för två år och skilde sig i fjol. Men när hon kom till Polarpriset i våras var det med en ny kärlek vid sin sida. Mattias Elg, 43, från Östersund  jobbar som organisationspsykolog och han bekräftade genast att de var ett par.

I somras publicerade Jill bilder från en mysig semester med Mattias när de var i Spanien och besökte hennes goda vän, kapellmästaren Anders Berglunds, 70, sommarhus i Nerja och såg lyckliga ut. Och nu berättar Jill om kärleken till Mattias i P4 Extra med Titti Schultz, 46:

– Jag är jättekär. Väldigt, väldigt, väldigt kär. Det är en lyx att mitt i livet få en ny chans tycker jag, det tycker jag är härligt. Att få göra allting om igen på ett annat sätt.

Annons:
Här är höstens mest omtalade – och viktigaste – armband

Sångerskan avslöjar också att Mattias har inspirerat henne till en hälsosammare livsstil. Hon tillbringar mycket mer tid utomhus än tidigare och till och med blivit lite sportig:

– Det finns många saker som har lagts till i mitt liv, framför allt att komma ut lite mer och motionera i frisk luft. Det är väl härligt när det är sådana saker man vrider på, alla vrider sig och ändrar sig lite när man träffar en ny människa.

Jill har exempelvis börjat åka längdskidor. Något hon snabbt upptäckte var svårare än hon hade räknat med, men hon har aldrig varit rädd för att prova nya saker när hon är kär. Tvärtom.

– Jag är en tjej som tycker det är kul om man gör saker ihop. Jag har dykt i barriärreven för en herrans massa år sedan utan dykcertifikat för att jag var kär i någon kille… Jag gillar äventyr, och allt jag tror att jag klarar av, det gör jag, förklarar sångerskan.

Jill bor för närvarande i Ängelholm och Mattias bor kvar uppe i Östersund, men hon är ofta uppe hos honom och han nere hos henne och hälsar på. Artisten hade gärna varit sambo med Mattias, men menar att det finns bra saker med att vara särbo:

– Hade jag haft en möjlighet att välja det andra när resten av familjen är redo för det, så hade jag hellre sett ett samboliv. Men det finns absolut fördelar med särboliv.

Missa inte de senaste snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Jill Johnsons kärleksbilder får alla att tappa hakan

LÄS OCKSÅ: Ett år efter skilsmässan – Jill Johnson visar upp hemliga kärleken

Foto: IBL