Jill Johnsons mystiska tystnad efter kritikstormen

Jill Johnson

Jill Johnson röt ifrån rejält efter att ha kritiserats för att ha beviljats krisstöd.
Trots detta har följarna fortsatt ifrågasätta hennes beslut.
Nu väljer countryartisten att hålla låg profil i sociala medier.

Den senaste tiden har flera kända, svenska artister hamnat i blåsväder efter att de beviljats stipendier på upp till 50 000 kronor på grund av den rådande coronapandemin. Syftet med krisstödsstipendiet är att täcka upp inkomstbortfall för spelningar och konserter som har ställts in.

En person som har riktat skarp kritik mot krisstödet är Tommy Körberg, 71, som menar att artister vars bolag har en omsättning på miljontals kronor inte är i behov av ekonomiskt stöd.

Jill Johnson, 47, och Nanne Grönvall, 58, och Benjamin Ingrosso, 22, är bara några av de personer som har beviljats stipendier. Efter att detta blev känt har de alla valt att hantera situationen på lite olika sätt.

Artisternas svar efter kritiken

I ett inlägg på Instagram förklarade Benjamin Ingrosso att pengarna kommer att gå till de musiker som jobbar tillsammans med honom och har det tufft ekonomiskt.

”Jag önskar att alla kunde känna mig på riktigt och förstå att jag är den sista personen som är girig efter pengar”, skrev Benjamin i inlägget.

Nanne Grönvall har gjort en helomvändning och bestämt sig för att returnera pengarna till Konstnärsnämnden, vilket hon meddelade genom ett inlägg på sitt Instagram-konto nyligen.

Jill Johnson ryter ifrån rejält

Countryartisten Jill Johnson har däremot valt att gå en annan väg. Hon anser att hon inte har gjort någonting omoraliskt och ryter ifrån mot kritiken i ett inlägg på Instagram.

Jag skäms inte. Jag bidrar till samhället och har gjort det sen jag var tonåring. Jag har inte sökt vare sig ett stipendium eller bidrag tidigare, och jag hoppas innerligt att jag aldrig mer ska behöva söka något”, skriver Jill.

Jill har mottagit en hel del kritik efter avslöjandet, vilket hon nu hoppas ska få ett slut.

”Ni som aningslöst vräker ur er, ni borde skämmas.

Långa tystnaden efter kritiken

Inlägget, som Jill publicerade för två veckor sedan, har i skrivande stund cirka 16 000 gilla-markeringar. Trots att artisten valde att stänga av kommentarsfältet stoppar inte det Jills följare från att ifrågasätta hennes beslut i kommentarer till äldre inlägg.

Det är tydligt att många människor är missnöjda till Jills förklaring och hennes sätt att hantera situationen. Kanske är det detta som är anledningen till att hon har hållit sig borta från sociala medier sedan dess.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Inlägget om krisstödet är nämligen det senaste Jill la upp på Instagram. Hon brukar annars flitigt dela med sig av uppdateringar om både privatlivet och jobb.

De fans som saknar Jill Johnson behöver dock inte misströsta. Hon kommer nämligen att synas i SVT-programmet Sommaröppet under torsdagskvällen.

FOTO: Janerik Henriksson/TT, Karin Törnblom/TT

Senaste nytt