hänt exklusivt

Jill Johnsons lycka efter uppbrottet: ”Ett utmärkt upplägg”

Jill Johnson

Jill Johnson är aktuell med show och programmet Jills veranda.
Men allt har inte varit lätt innan dess.
Nu berättar hon om vändningen efter uppbrottet.
– Utmärkt upplägg, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jills veranda är tillbaka 2023 – så gick inspelningen
0:23

Efter reklamen: Jills veranda är tillbaka 2023 – så gick inspelningen

(0:23)

Slå på ljud

Folkkära countrysångerskan Jill Johnson firar sin artistkarriär med en show kopplad till hennes liv. På självaste nyårsafton kommer hon stå på Cirkus med Simply The Best.

Sedan flera år tillbaka lever hon med kärleken Mattias Elg. Men hur ser tillvaron ut och hur hittade hon tillbaka till lyckan efter uppbrottet från ex-maken?

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jill Johnsons lycka efter uppbrottet från ex-maken: ”Utmärkt”

På 90-talet träffade Jill musikern Håkan Werner, det sa klick och blev en sagolik förälskelse. Paret var tillsammans i över 20 år och fick två barn, men 2017 var kärleken över och de skilde sig.

I sitt sommarprat beskrev hon att det var bland det tuffaste hon gått igenom och redogjorde över den svåra process en skilsmässa kan innebära. Men plötsligt vände det. Hon träffade Mattias Elg och paret visade upp kärleken för första gången under Polarpriset 2018. För Amelia berättar hon nu om sin lyckliga tillvaro och att det funkar utmärkt att leva som särbo.

– Jag levde med en och samma man i över 20 år, och när jag väl kommit över den värsta sorgen efter separationen fick jag otroligt mycket luft i lungorna. I det läget var särbo ett utmärkt upplägg. Jag hade tid själv med mina döttrar, och när de var hos sin pappa fick jag lite av min ungdomstid tillbaka. Jag jobbade ju som tonåring. Nu kunde jag fullt ut leva ut passionen, jag reste mer med Mattias första året vi var tillsammans än jag hade gjort hela mitt vuxna liv med min exman, säger Jill Johnson.

Jill

”I det läget var särbo ett utmärkt upplägg”, säger Jill.

FOTO: Arkiv

Jill Johnsons program Jills veranda tillbaka 2023: ”Jag är så glad”

Men showen är inte det enda som Jill har att se fram emot. Hennes succéprogram Jills veranda är nämligen tillbaka nästa år. När Hänt intervjuar artisten i samband med Musikförläggarnas pris berättar hon om glädjen över att få göra programmet igen.

Hur gick inspelningarna?

– Det gick bra, det har varit intensivt och roligt. Jag har precis kommit hem, men nu är det ju dags att klippa ihop allting. Men återigen jättefina gäster och samtal, så intressant och lärorikt. Jag är så glad att jag fortfarande lär mig så mycket saker.

Något spännande som hände i kulisserna?

– Absolut, säger Jill skrattandes.

Jill Johnson

Hänt intervjuar Jill Johnson.

FOTO: HÄNT TV

Hänt har sökt Jill Johnson.

FOTO: HÄNT TV / TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN