Jill Johnsons beslut med hemliga kärleken: ”Inte så roligt”

Jill Johnson och Mattias Elg

Förra året gick artisten Jill Johnson ut med att hon har hittat kärleken på nytt. Sedan dess har hon inte pratat om pojkvännen i medierna – nu berättar hon varför.

Den folkkära artisten Jill Johnson, 45, skilde sig från ex-maken Håkan Werner, 57, för tre år sedan. De hade då varit gifta i 20 år och har barnen Havanna och Bonnie Lee tillsammans. I ett avsnitt av Renées brygga berättade Jill Johnson om sina känslor kring uppbrottet.

– Det är en enorm sorg för alla, efter så många år. Vi har dessutom levt tillsammans i 20 år, han är min absolut största kärlek och jag älskar honom fortfarande väldigt mycket, berättade Jill i avsnittet som spelades in 2017.

Annons: Upplever du ditt hår som torrt och skadat? Här är din räddning – inpackningen som återfuktar, ger lyster och motverkar frissigt hår!

I somras anlände artisten till Polarpriset på Grand Hôtel i Stockholm med en ny man vid sin sida. Det visade sig snart att organisationspsykologen Mattias Elg är Jill Johnsons nya kärlek.

– Vi är ett par, berättade Mattias vid tillfället.

Men sedan dess har Jill Johnson inte pratat om sin kärleksrelationen. I Nemo Hedéns, 31, podcast Nemo Möter En Vän berättar hon nu om beslutet att hemlighålla denna del av sitt liv.

Jill Johnson vill hålla kärlekslivet privat

I podden läser Nemo Hedén upp en fråga han har fått från en lyssnare:

– Jag fick ett mejl från en kvinna som frågade om något du var inne på. Du sa att du var skild sen tre år, då skriver den här kvinnan och frågar hur det känns att dejta en psykolog? Är det ditt ex eller är det din nya?

– Mitt ex var inte en psykolog, säger Jill varpå Nemo svarar:

– Dejtar du en psykolog nu? Eller det kanske är privat?

– Ja det är det, jag pratar inte om honom.

Jill Johnson berättar vidare att hon är medveten om att det har stått om henne och Mattias i medierna tidigare, men att hon numera har valt att inte prata om relationen i intervjuer.

– Det har blivit svårt tycker jag. Jag har haft en fantastiskt relation till medierna i 20 år, jag har aldrig varit med i ett dåligt sammanhang eller blivit pressad på nåt tråkigt sätt. Men där tycker jag att jag passar mig lite nu eftersom allting resulterar i en kvällstidningsrubrik. Så därför är det inte så roligt, säger hon och fortsätter:

– Och så är jag väldigt glad för min kärlek så därför håller jag honom lite för mig själv. Så kan jag kontrollera det ett litet tag till.

LÄS MER: Jill Johnsons förändring för nya kärleken Mattias

LÄS MER: Här får Jill Johnson fångarna att brista ut i gråt med sin sång

FOTO: Hans Shimoda/TT, Eero Hannukainen/TT