Jill Johnson sjuk – tvingas ställa in: "Jag är så ledsen"

Ikväll skulle Jill Johnson ha inlett sin vårturné "That's life" på Chinateatern i Stockholm, men nu meddelar sångerskan att hon är sjuk och måste ställa in.

På sin Facebooksida ger artisten Jill Johnson, 44, själv det tråkiga beskedet.

“Kära publik. Jag är så ledsen, men jag blir tvungen att ställa in hela helgens shower på grund av en tuff luftrörskatarr och djävulsk hosta. Ni vet den där hostan som stjäl rösten, all sömn och ger en magmuskler med mördande träningsvärk”, skriver hon och fortsätter:

“”That’s life” är ingen show där man kan hålla tillbaka kraften, utan det är full röst från början till slut. Jag vill ju så hjärtans gärna leva upp till de toppbetyg vi fått, när ni väl får uppleva showen och framförallt låta rösten få en chans att komma tillbaka.”

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband

Hon avslutar inlägget med att berätta hur ledsen hon är att det blev så här.

“Jag förstår att det drar med sej besvär och jag är så väldigt ledsen för det. Jag hoppas att ni kan något av de andra datumen och att vi ses då! Kram Jill.”

“That’s life” har hyllats av kritikerna. I föreställningen tolkar hon amerikanska låtskatter i en “oväntad skrud”, av vad som framgår på Chinateaterns hemsida. Hon har tidigare uppträtt i Gothia Towers i Göteborg, men skulle nu ta showen till huvudstaden.

Jill Johnson slog igenom i mitten av 90-talet när hon spelade in en duett med Jan Johansen, 52, låten “Kommer tid, kommer vår”, som blev en stor hit i Sverige. Jill var då bara 23 år, men sedan dess har karriären gått som på räls.

1998 vinner hon Melodifestivalen med låten “Kärleken är”, som slutade på en tiondeplats i Eurovision song contest samma år. Under 2000-talet etablerade hon sig inom countrymusiken vilket också märktes på hennes Melodifestivalen-bidrag 2003 då hon ställde upp med countrylåten “Crazy in love”, som slutade på en fjärdeplats.

Sedan dess har det varit country för hela slanten för Jill Johnson och 2014 fick hon sitt eget tv-program “Jills veranda” på SVT, som är inspelade i countryns hemstad Nashville.

Jill Johnson slog igenom 1996 med duetten "Kommer tid, kommer väg"" tillsammans med Jan Johansen

1998 vann Jill Johnson Melodifestivalen

1998 vann Jill Johnson Melodifestivalen

Sedan 2000-talet har det varit country men Jill Johnson fick 2014 ett eget tv-program i SVT, "Jills veranda", som är inspelat i countryns hemstad Nashville,

Jill Johnson, artist, programledare i Jills Veranda. Här med pojkvännen Mattias Elg

Jill Johnson och hennes kille Mattias Elg har setts ett år. Här på semester i Spanien hos Anders Berglund

Hetast på Hänt-TV: Felix Sandman om uppbrottet: ”Jag låg på golvet och grät”

LÄS OCKSÅ: Jill Johnsons ärliga bild – visar sig vara oigenkännlig

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Gwen Stefani dumpad av Blake Shelton efter svartsjukedrama

FOTO: IBL, Facebook