Jill Johnson om skilsmässan från Håkan Werner

Jill Johnson om hemliga uppbrottet

Tre år efter skilsmässan från exmaken Håkan Werner berättar Jill Johnson om hur hon dolde sin sorg, och hur tungt det var att hålla separationen hemlig under Så mycket bättre-inspelningen.
Rädslan för att någon skulle få reda på hennes hemlighet var ständigt närvarande.
– Jag var så himla rädd att det skulle märkas och synas, säger Jill Johnson i TV4.

Jill Johnson, 46, är sedan ett drygt år kär och galen i pojkvännen Mattias Elg, 44. Det var sommaren 2018 som de visade sin kärlek för första gången, då kom den folkkära artisten hand i hand till Polarpriset med psykologen Mattias.

Paret visar flitigt upp sin kärlek på sociala medier och Jill har vid flera tillfällen berättat hur lycklig hon är.

– Jag är jättekär. Väldigt, väldigt, väldigt kär. Det är en lyx att mitt i livet få en ny chans tycker jag, det tycker jag är härligt. Att få göra allting om igen på ett annat sätt, sa hon i radioprogrammet P4 Extra.

Jill Johnson höll separationen hemlig

Men så har det inte alltid varit. När Jill Johnson medverkade i Så mycket bättre 2016 gick hon igenom en tuff period med dåvarande maken Håkan Werner. De två hade varit gifta i 17 år, men precis tagit beslutet att gå skilda vägar.

I kvällens Så mycket bättre berättar Jill om de tuffa känslorna som hon kämpade med då, och hur hon kunde relatera till en speciell låt som kom in i hennes liv.

– Den här låten kom in i mitt liv i mitt kanske mest sårbara skede någonsin, säger hon i programmet och fortsätter:

– För mig var det en låt som jag tror vi alla kan relatera till. ”Jag kommer hålla huvudet högt och jag kommer inte visa hur trasig jag är”, egentligen handlar det också om att inte visa för sin före detta hur ledsen man är.

Därför höll Jill tyst om uppbrottet

Inspelningen av Så mycket bättre 2016 skedde kort tid efter att Jill och Håkan separerat, men det var ingenting som de då hade förmedlat till andra.

– Då visste ingen någonting. Så jag var så himla rädd att det skulle märkas och synas för jag ville ha min tid med det beslutet och den sorgen, och veta att det verkligen var så jag ville ha det.

Efter att ha separerat bestämde Jill och Håkan sig för att skilja sig på riktigt, efter över 20 år som par.

– Det blev min allra första sorg som jag upplevde som väldigt bottenlös, säger Jill.

Tillsammans har de två barn, och just det faktumet gjorde separationen än mer kännbar.

– En bil ska ha fyra hjul, man måste hålla ihop familjen liksom. Så det var så himla tungt, men att man ändå fick ta med sig det in på scenen och våga vara sårbar, säger Jill Johnson.

Så mycket bättre visas på TV4 lördagar klockan 20.00. 

FOTO: TV4, Charles Hammarsten/TT