TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Jessica Anderssons sorg efter tuffa familjetragedin

18 apr, 2020 
Jessica Andersson
I lördagens avsnitt av Stjärnornas stjärna ska Jessica Andersson sjunga en låt tillägnad sina bortgångna föräldrar.
I samband med framträdandet delar hon med sig av känslosamma ord om den tuffa uppväxten och relationen till föräldrarna efter åren på fosterhemmet.
Annons
Jessica Andersson om bröllopsplanerna med sambonBrand logo
Jessica Andersson om bröllopsplanerna med sambon

Artisten Jessica Andersson, 46, slog igenom i Fame factory år 2002. Bara ett år senare vann hon hela Melodifestivalen tillsammans med Magnus Bäcklund och låten Give me your love.

Nu tävlar Jessica återigen i musik, denna gång i TV4:s Stjärnornas stjärna och under lördagskvällen har det blivit dags för temat visa och country. Jessica har valt att sjunga Marie Fredrikssons låt Tro, till minne av sina bortgångna föräldrar och det blev minst sagt känslosamt när hon berättade om relationen till sin mamma och pappa.

– Jag förlorade båda mina föräldrar för två, respektive tre år sedan och jag är en person som hittar mycket tröst i musik, säger hon i programmet.

Jessica växte upp med missbruk i familjen, vilket ledde till att hon och hennes syskon plockades ifrån sina biologiska föräldrar när Jessica endast var 10 år gammal.

– Jag hade ju en ganska trasig uppväxt. Jag har inte växt upp med någon av mina föräldrar utan jag har växt upp i fosterhem.

Annons

Relationen med föräldrarna

Det är inte första gången som Jessica öppnar upp om den tuffa uppväxten. I hennes bok När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var, berättar hon öppenhjärtat om tiden som hon gick gått igenom.

Trots den mörka barndomen och de tragiska minnena av sina föräldrar beslutade sig Jessica för att ta upp kontakten med sin mamma och pappa på senare dar, ett beslut som hon är tacksam för idag.

– Det var först på senare år när jag själv var vuxen som jag fick tillbaka relation med både mamma och pappa. Vi hade en superfin relation de sista 10 åren innan dem tyvärr båda två försvann, säger hon i programmet.

Uppfyllde föräldrarnas önskan

Musiken har alltid legat nära Jessicas hjärta och när det var dags att säga adjö till föräldrarna en sista gång. visste hon att det fanns något som de båda önskade.

– Jag sjöng både på min pappas begravning och på min mammas begravning. Jag gjorde det för att jag visste också att det var någonting som dem önskade och ville. 

Stjärnornas stjärna sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4.

FOTO: Patrik Österberg/TT/TV4

Annons