Jessica Anderssons nya beslut i tuffa gravidkampen

Jessica Andersson och Johan Malm har lagt gravidkampen på is.

45-åriga sångerskan Jessica Andersson har länge varit öppen med att hon vill ha barn med sambon Johan Malm. Efter en lång och tuff gravidkamp berättar hon nu om ett beslut de tvingats ta som stoppar deras stora dröm.

Sångerskan Jessica Andersson, 45, har sedan hon blev tillsammans med kärleken Johan Malm, 34, varit öppen med sin längtan efter ett barn och har aldrig sett sin ålder som något hinder.

– Min största idol är Titiyo som blev mamma vid 50! Vi försöker, hoppas och vill jättegärna, men tänker att blir det så blir det. Det är ju inte lika självklart nu men vi håller på med stickor och sådant och jag kan ringa Johan när han är på jobbet och säga: ”Just nu är jag superduperfertil.”, sa hon till tidningen Allas tidigare i år och berättade att om det inte fungerade på naturlig väg så skulle de söka hjälp.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Att bli gravid visade sig vara svårt. I en öppenhjärtig intervju i Expressen berättade Jessica Andersson att de ville satsa på ivf, eller provrörsbefruktning, men att hennes ålder satte käppar i hjulet.

– När Johan och jag började prata om ivf ringde jag en privatklinik och pratade med en sköterska. Hon skrattade lite åt mig och sade ”Snälla du, du är för gammal, vi har en åldersgräns på 42 i Sverige”, sa Jessica till Expressen.

Jessica Andersson förklarade samtidigt att svaret tog hårt på henne.

– Det är jobbigt ändå att känna att man är gammal och ”förbrukad” för den typen av livsförändring. Hur gärna man än vill så kommer vi inte att få någon hjälp med den biten i Sverige, har jag förstått. När jag fick det svaret tappade jag lite grann modet. Vi pratar fortfarande om ivf, men har inte tagit tag i det till 100 procent.

Lagt kampen på is

Tanken var att paret eventuellt skulle söka hjälp utomlands, men istället har planerna och drömmen om barn skjutits upp. I TV4:s Efter fem berättar Jessica Andersson om beslutet, och varför hon och Johan valt att vara så öppen om kampen som de har varit.

– Kanske att man vill få någon slags bekräftelse på att man inte är ensam. Jag följer till exempel massa kvinnor, kända svenska kvinnors kamp för att få barn. Laila Bagge till exempel, som jag beundrar jättemycket. Det är skönt att känna att man inte är ensam i den kampen, säger Jessica Andersson i Efter fem.

Hon fortsätter:

– Sedan är det väldigt personlig och privat. Och det är fortfarande inte helt enkelt. Just nu, av naturliga skäl – jag ska ut på turné och så vidare – så ligger det ju lite på is. Jag tror att om vi verkligen bestämmer oss för att vi ska satsa på det, vilket vi vill när vi pratar om det, så får vi nog prioritera om litegrann och inte vara ute och sjunga och dansa på det sättet. Då får man nog lägga om sitt liv litegrann.

En sak som är säker är i alla fall att viljan fortfarande finns kvar i Jessica, som förklarar att hon är mer än beredd på att prioritera om i livet om det blir aktuellt att satsa på gravidkampen igen.

Sedan tidigare har Jessica Andersson sonen Liam, 15.

LÄS MER: Efter tuffa gravidkampen – Jessica Anderssons kärleksbesked

LÄS MER: Jessica Anderssons besvikelse på uteblivna frieriet – pikat honom flera gånger

FOTO: IBL/Tommy Holl, IBL/Patrik Österberg