Jessica Anderssons krav på TV3 under Ensam mamma söker

Jessica Andersson ställde krav på TV3 inför nya säsongen av Ensam mamma söker.

Jessica Andersson gör sin andra säsong som programledare för Ensam mamma söker. Nu berättar hon om kravet hon ställde på TV3 inför inspelningarna.

TV3-programmet Ensam mamma söker har varit en succé sedan starten 2007. Tittarna har under åren fått följa med mammorna genom sorg, glädje, frierier och i den här säsongen även en graviditet.

I år är det de tre mammor Theodora Larsson, 30, Camilla Backman, 31, och Elin Näslund, 28, som letar efter kärleken. Till sin hjälp har de programledaren Jessica Andersson, 45, som även har fungerat som stöd när tjejerna behöver prata av sig.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

För Jessica är det den andra säsongen hon får äran att leda programmet.

Jag tycker det är jätteroligt, jag blev väldigt smickrad och lite chockad när de frågade om jag ville bli programledare eftersom jag aldrig har jobbat som det. Och ännu mer smickrad blev jag såklart när jag fick komma tillbaka en säsong till, säger hon när Hänt träffar henne på pressträffen för programmet.

Hon har jobbat med att vara mer naturligt och avslappnad framför kameran, något som varit en utmaning för henne.

– Det kan man ju tro att jag har med mig eftersom jag har stått på scenen så mycket i olika sammanhang, men det är en annan sak att stå och prata framför en kamera. Men det har gått jättebra, berättar hon.

Ville ha en större roll i Ensam mamma söker

När hon fick förfrågan om att vara med ytterligare en säsong hade hon dock ett krav.

– Jag bad efter förra säsongens att jag ville hänga mer med mammorna och bli lite mer involverad, så det har jag fått igenom. Jag har fått en större roll den här säsongen, och inte som programledare utan som någon slags mentor eller kompis. Någon de kan snacka med, säger Jessica Andersson.

Under anspelningarna i somras åkte hon runt i hela Sverige för att få träffa mammorna lite extra.

– Ska man kunna sätta sig in i någons situation så behöver man ju lite tid. Så det kändes viktigt för mig på det sättet, säger Jessica Andersson.

Ensam mamma söker sänds tisdagar klockan 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

LÄS MER: Efter drömfrieret i ”Ensam mamma söker” – så lever de idag

LÄS MER: Ensam mamma söker-Elin bryter tystnaden om hemliga graviditeten

FOTO: IBL/PatrikÖsterberg, TT/Karin Törnblom