LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Anderssons smärtsamma bekännelse – klarar inte att se sig själv

24 maj, 2024 
Loke Westberg
Artisten Jessica Andersson har hunnit fylla 50 år och i sommar åker hon ut på Diggiloo-turné.
I en ny intervju öppnar hon upp om sitt åldrande.
– Just nu är jag inne i en ålder då jag är väldigt hormonell och känslig. Jag kan knappt se bilder på mig själv och tycker aldrig att de blir bra, säger hon till Amelia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jessica Anderssons stökiga uppväxtBrand logo
Jessica Anderssons stökiga uppväxt

Trots att hon hunnit fylla 50 är artisten Jessica Andersson ständigt aktuell. Hon slog igenom med sin medverkan i programmet Fame Factory 2002, där hon tävlade tillsammans med Magnus Bäcklund, 58, och bildade duon Fame.

Med över 20 år i rampljuset har hon hunnit med ett och annat. Framför allt vann hon Melodifestivalen 2003 med låten Give me your love, och därefter har hon varit en del av Diggiloo-gruppen som drar ut på ny turné i sommar.

Så firade Jessica Andersson sin 50-årsdag

Men precis som alla andra så blir Jessica Andersson äldre och tvingas hantera sitt åldrande som offentlig person.

– Att fylla 50 i oktober var en jäkligt härlig milstolpe. Jag hoppas det känns likadant när jag fyller 60. En god vän och sångerska gick bort i cancer 2014. Hon var bara 28 och de sista veckorna hon levde upprepade hon: ”Jag vill ju bara leva”. Man ska aldrig gnälla över att bli äldre, bara fira. Det har jag stått fast vid, säger hon i en intervju med Amelia.

Annons

Och firade gjorde hon på sin 50-årsdag. För tidningen berättar hon om det lite udda upplägget.

– Jag firade med en jubileumsshow på Billingehus i Skövde tillsammans med min publik. Folk kom från hela Sverige och tog in på hotell i två dagar för att fira med mig, säger hon.

Jessica Anderssons mående idag: ”Dålig självkänsla”

Även om hon i allra högsta grad är aktiv och ska ut på en sprakande Diggiloo-turné i sommar, så märker popstjärnan av att hon blir äldre.

– Just nu är jag inne i en ålder då jag är väldigt hormonell och känslig. Jag kan knappt se bilder på mig själv och tycker aldrig att de blir bra. Har man haft lite dålig självkänsla och självförtroende är det inget som bara försvinner. Samtidigt har jag blivit mer accepterande. Jag är 50 år och kan fortfarande rocka en scen. Vissa stunder när jag sminkat mig och satt på ögonfransar kan jag tänka: Du är ändå en rätt het 50-åring, konstaterar hon för tidningen.

Sommarens Diggiloo-turné drar igång den 4 juli och första stoppet blir Ronneby i Blekinge.

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

Annons