LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Almenäs tvingad att söka hjälp – sambon har fått nog: ”Hur kan man vara så dålig?”

05 jul, 2024 
Tack vare sin sambo Patrik Fahlgren fick Jessica Almenäs veta att hon hade Adhd.
Nu berättar hon om processen, som tog flera år.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jessica Almenäs om hälsan – nu berättar hon om skadan: ”Hoppas 2023 blir bättre”Brand logo
Jessica Almenäs om hälsan – nu berättar hon om skadan: ”Hoppas 2023 blir bättre”

Folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, lever ihop med partnern och sambon Patrik Fahlgren, 38. Tillsammans har de även sonen Sam.

I en ny intervju med Amelia berättar Jessica om hur Patrik hjälpt henne med sin psykiska hälsa.

Jessica Almenäs sambo ville gör utredning

Tv-profilen förklarar att hon kan ha ett hett temperament, och som exempel tar hon upp bilkörning. Jessica menar nämligen att hon kan bli riktigt uppjagad när hon kör bil, och dessutom har hon mycket åsikter när andra kör. Hon anser sig heller inte vara en bra kartläsare.

Annons

– Patrik får utbrott och frågar: ”Hur kan man vara så dålig på att läsa kartan?” Då blir jag stressad: ”Jag tror vi ska svänga här?” ”Nej, här kan vi inte svänga?” ”Jo, sväng!”

– Jag tänder till snabbt, men det går också fort över. Det är känslor som går upp och ner, men jag har blivit bättre med stubinen. Jag äter adhd-medicin, och det är väldigt bra för mitt humör.

Jessica Almenäs,Patrik Fahlgren,Premiären på Mamma Mia The Party på Tyrol,Stockholm 20240221Foto: Karin Törnblom / TT / Kod: 2377Karin Törnblom/TT

Idag äter Jessica medicin, men det var inte allt för längesedan som hon tog tag i sin första utredning.

Annons

– I våras fick jag diagnosen adhd. Det började med att min sambo kom med en checklista och frågade: ”Vad tycker du stämmer in på dig?” Listan stämde in på nästan alla punkter och då sa han: ”Jag tror att du har adhd. Du borde verkligen göra en utredning.”

Jessica Almenäs funderade i flera år: ”Jag ville inte”

Tv-profilen får frågan om varför Patrik trodde det.

– Det var ju en massa olika saker, men bland annat att jag hade svårt att göra saker som är tråkiga. Jag kunde inte komma i gång med dem. Andra gånger blev jag manisk, satte i gång olika projekt men klarade inte av att avsluta dem.

Programledare Jessica Almenäs, Kanal 5 OS TV-studion i Värtahamnen. Stockholm 2021-08-02(c) Foto: Patrik C Österberg / Mediabild / TT / kod 2857Patrik C Österberg/TT

Till en början ville Jessica inte göra en utredning då hon ”inte ville ha en diagnos på papper”.

Annons

– Jag funderade i flera år innan jag kom fram till att det kanske skulle bli lättare för mig om jag fick medicin. Till slut gjorde jag en utredning och det visade sig att jag hade både adhd och GAD, generaliserat ångestsyndrom. Det var bra, för mitt liv funkar mycket, mycket bättre sedan jag började med medicin.

FOTO: TT / Karin Törnblom

Annons