LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Jessica Almenäs om diagnosen som påverkat familjen – tar medicin

08 aug, 2023 
Moa Risberg
Jessica Almenäs.
Programledaren Jessica Almenäs väljer nu att tala ut om sin diagnos och att hon börjat ta medicin.
– Jag kände mig plötsligt glad igen. Jag kände mig närvarande, jag kände mig intresserad när jag pratade med andra, berättar hon i den egna podcasten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jessica Almenäs om svårigheterna med sjuka barn: ”Funkar inte”Brand logo
Jessica Almenäs om svårigheterna med sjuka barn: ”Funkar inte”

Jessica Almenäs, 47, är ett välbekant ansikte i rutan. Hon är programledare som synts i allt från programmen Vem kan slå Anja och Foppa, Superstars och Let's dance.

Jessica lever tillsammans sambon Patrick Fahlgren, 38, som hon har sonen Sam med. Sedan tidigare relationer har programledaren även de två sönerna Jack och Dylan.

Delar med sig av hälsokampen i podden

Förutom att synas i tv-rutan har Jessica en podcast med namn Not Fanny anymore ihop med Fanny Lagerwall som arbetar som makeup-artist. Fanny brukar sminka välkända ansikten som flitigt syns i svensk tv och jobbar med många och flera stora tv-produktioner.

Vännerna och kollegorna startade podcasten med målet om att Fanny skulle skaffa sig en lite hälsosammare livsstil.

Att Fanny tog tag i sin resa inspirerade Jessica till att ta tag i något som rör hennes egen hälsa och som hon tänkt på länge, nämligen att påbörja en adhd-utredning.

Jessicas adhd-diagnos påverkar familjen

Under flera år har Jessica Almenäs och sambon Patrik misstänkt att hon har en odiagnostiserad adhd-diagnos. De har länge pratat om att Jessica skulle ta tag i saken och göra en adhd-utredning för att få veta.

Annons

Hon berättar att hennes problem och misstankar kring varför hon har diagnosen har berott på att hon ofta glömmer barnens aktiviteter i skolan, sina egna möten och organisera sitt liv hemma. Vilket i sin tur har påverkat henne och familjen.

I och med podcasten och vännens hälsoresa har Jessica inspirerats och tagit tag i utredning som hon skjutit på länge.

– Nu har jag fått min diagnos. Jag pratade med min psykiater på telefon, han berättade för mig att jag hade tydlig adhd och även sånt här generellt ångestsyndrom, gad förkortas det. Det kom inte som någon överraskning, säger Jessica Almenäs i podcasten.

Efter att Jessica genomfört utredningen och fått diagnosen har hon nu börjat medicinera sig för sin adhd. Något som hon berättar att både sambon och hon snabbt tyckte gjorde en stor skillnad.

– Jag kände mig plötsligt glad igen. Jag kände mig närvarande, jag kände mig intresserad när jag pratade med andra. Jag var inte rädd för att vara social som jag varit länge. Jag kände mig klarare i huvudet. Och min sambo sa ”det här märks efter en dag. Du är lugnare, trevligare och mer balanserad”, säger hon i podcasten.

FOTO: TT

Annons