Artikeln innehåller reklamlänkar

Jessica Almenäs ryter ifrån efter kritiken: ”Obehagligt”

Jessica Almenäs i Breaking News

Kanal 5:s Jessica Almenäs och Breaking News mottog i förra veckan skarp kritik efter ett inslag om SM i draghund. Nu svarar Jessica på kritiken – och berättar att hon tvingats utstå hatiska kommentarer och trakasserier efter händelsen.

Det var i onsdags som nöjesprogrammet Breaking News fick hård kritik efter att programledarna Jessica Almenäs, 43, och Johan Petersson, 49, skojat om SM i draghund under rubriken ”JUST NU: SVERIGES DUMMASTE HUND”.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

I Breaking News visades ett klipp med 23-åriga Johanna Kempe som tävlade med sin hund Saga. Under klippet kommenterade programledarna tävlingen och gjorde sig roliga över det.

Johanna Kempe tog illa vid sig när hon dagen efter fick veta att hon och hunden Saga varit med i Breaking News. I ett långt Facebook-inlägg kritiserade hon att Breaking News gjort sig roliga på hennes bekostnad.

Fick i morse veta att jag varit med på Breaking news på kanal 5 igår kväll. Tyvärr var det klipp om mig som inte alls gjord mig glad, snarare faktiskt ledsen och sårad”, skrev Johanna Kempe på Facebook.

Inlägget fick många reaktioner och många vände sig mot Jessica Almenäs och tyckte att hon borde be om ursäkt till Johanna Kempe.

Nu har Jessica svarat på kritiken i ett inlägg på Instagram.

Vi skojar om olika saker i BN & när jag säger att det är avsändaren & inte mottagaren som bestämmer om det är ett skämt så menar jag att alla inte skrattar åt samma saker. All humor är inte för alla, men om mottagaren (i det här fallet alla tv-tittare) ska bestämma vad som är roligt så kan man ju inte skoja om någonting“, skriver Jessica Almenäs.

Har bett om ursäkt

Jessica Almenäs skriver också att hon aldrig vill göra någon ledsen och att hon bett Johanna Kempe om ursäkt på hennes Instagram-konto. Programledaren berättar vidare att hon fått ta emot stora mängder hot och hat efter kritiken.

Mängden hat, hot, trakasserier, grova påhopp på både mig & min familj som jag har fått ta emot är bortom alla gränser & INTE OK NÅGONSTANS“, skriver Jessica Almenäs.

Hon tror också att den stora mängden hat hon fått beror på att hon är kvinna och att hennes föregångare Filip Hammar och Fredrik Wikingsson dragit grövre skämt utan att drabbas av hot och hat. Hon berättar också att hennes programledarkollega Johan Petersson, som också kommenterade inslaget, inte fått en enda kommentar om saken.

Det är sorgligt, men som kvinna får man uppenbarligen fortfarande inte skoja/göra humor/leda late night show-tv på samma villkor som en man. Nä man ska veta sin plats och vara den duktiga, gulliga, snälla flickan. Annars ska man DÖ. Brännas på bål“, skriver Jessica Almenäs.

LÄS MER: Jessica Almenäs kritiseras efter inslaget i Breaking News: ”Smaklös”

LÄS MER: Tävla om biljetter till Mello-finalen!

FOTO: Anna Tärnhuvud/TT, Instagram

SENASTE NYTT!