Jessica Almenäs plötsliga vändning – efter glädjebeskedet

Jessica Almenäs plötsliga vändning – efter glädjebeskedet: ”Obehaglig känsla”

Jessica Almenäs har tidigare varit öppen med att hon lidit av en svår utmattning.
I slutet av sommaren delade hon glada nyheter om sin hälsa – men i ett nytt inlägg berättar hon att det har vänt.
Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstiden
Slå på ljud

Programledaren Jessica Almenäs, 43, lämnade TV4 för Kanal 5 för tre år sedan. När tittarna ser henne i tv-rutan är hon alltid glad och energisk, men privat har Jessica länge kämpat med utmattningssyndrom, något hon berättat en hel del om i både intervjuer och i hennes egna sociala kanaler.

När Hänt träffade henne i augusti berättade hon om vägen tillbaka.

– När man är utmattad får man bara ta det lugnt och ta det som de kommer. Man får många bakslag på vägen när man tar i lite för mycket när man känner sig frisk. Då börjar man tacka ja till massa grejer och så trillar man tillbaka igen. Så man måste bara ta de lugnt och för mig är det genom att försöka ha ordning på livet, förklarade hon då.

Då berättade hon också att hon var peppad på att börja jobba igen efter semestern – en känsla som sällan känner när hösten kryper sig på. Men efter veckor av jobb på resande fot är energin en annan.

Återkommande symptomen

När hon landat hemma igen efter tre veckors jobb på Cypern känner hon sig sliten.

Det var först när jag kom hem som jag kände hur enormt trött och sliten jag är. Klassikern: när man slappnar av. Känns lite som jag går runt i en konstant baksmälla. Man tänker att man ska vila när man kommer hem men så blir det ju inte för då ska barn och vardagssysslor ha sitt”, skriver hon nu i ett nytt inlägg på bloggen.

Hon berättar också att hon känner av symptom som kommit tillbaka.

Märker också att jag har tömt mina energidepåer eftersom jag har väldigt kort stubin och är noll stresstålig. Humöret är inte på topp kan man väl säga”, förklarar hon och fortsätter:

Har också fått små slängar av paranoian jag led av när jag var i min utmattning, dvs att man tror att folk inte tycker om en och att alla vill en illa. Det är en riktigt obehaglig känsla för den är så verklig i huvudet även om den egentligen är helt grundlös.

Hon förklarar också att det inte finns någon tid för återhämtning, att hon redan nu måste ta tag i nästa jobbprojekt.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN