Jessica Almenäs plötsliga ödesbesked om TV4:s Nyhetsmorgon

Jessica Almenäs plötsliga ödesbesked om TV4:s Nyhetsmorgon

Jessica Almenäs jobbade många år som programledare för TV4, men 2016 lämnade hon kanalen för att istället börja jobba hos konkurrenten Discovery Networks.
Där är hon kvar än idag, men nu erkänner hon sin saknad över sitt tidigare jobb.
Allt om Jessica Almenäs
Slå på ljud

Programledaren Jessica Almenäs lämnade TV4 2016, efter flera år på kanalen. Hon jobbade då bland annat som programledare för stora program som Nyhetsmorgon, Biggest loser och Let’s dance.

Men tv-rutan lämnade hon inte. Hon gick istället till konkurrenten Discovery Networks, Kanal 5.

– Jag är naturligtvis tacksam för alla otroligt fina år på TV4. Samtidigt känns det väldigt lustfyllt, roligt och rätt för mig att nu följa med på Discovery Networks och Kanal 5:s fantastiska resa, sa Jessica Almenäs i ett pressmeddelande då.

Hon ingick då i kanalens satsning på underhållning och sport, och under sin tid på Discovery Networks har vi sett henne i program som Superstars och Breaking News, som innan leddes av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i många år.

Jessica Almenäs om utbrändheten

Men året innan Jessica Almenäs valde att lämna TV4 var tufft för programledaren. Hon sjukskrev sig från jobbet i månader på grund av utmattningssyndrom.

Hon har pratat en hel del om vägen tillbaka, och det har inte varit enkelt. Om hon kommer att bl helt återställd i framtiden är hon inte helt säker på.

När blir man frisk egentligen? Blir man nånsin helt ”frisk”? Nej, jag tror faktiskt inte det. Man blir aldrig mer sig lik i alla fall. En del av jaget är förlorat för alltid, på gott och ont. Jag lever idag ett helt annat liv och är en helt annan person än jag var när jag blev sjuk hösten 2015”, skrev hon i ett inlägg på sin blogg tidigare.

I en intervju med Mama har hon berättat vad som fick henne att komma tillbaka till sig själv och må bättre.

– Jag började yoga vilket hjälpte jättemycket. Sedan gick jag i KBT och på stressbehandling på en stressklinik. Att gå hos en psykoterapeut hjälpte mig att få strategier för att få ordning på livet. Jag kände att jag aldrig skulle komma ikapp och visste inte hur jag skulle få ordning på mitt liv. Och då tänkte jag inte ens på jobbet, utan privat; hur ska jag få ihop ungarnas aktiviteter? Hur ska jag laga mat till dem varje dag? Hur ska jag hämta och lämna i skolan? säger hon.

Erkännandet om jobbet på TV4

Men trots att hennes sista tid på TV4 var tuff så saknar hon jobbet på Nyhetsmorgon, avslöjar hon nu under en frågestund på sin Instagram story.

Saknar du aldrig Nyhetsmorgon? Du passa verkligen där”, undrar en av hennes följare.

Och det råder då inga tvivel om att Jessica saknar jobbet på TV4.

JO!!! Jättemycket. Alltså, JÄTTEmycket”, svarar hon och delar ett gammalt inlägg på Nyhetsmorgons Instagram-konto med Jessica Almenäs i sin programledarroll bredvid Lisa Nilsson.

Jessica Almenäs plötsliga ödesbesked om Nyhetsmorgon

FOTO: TT, Tv4

FRÅN FÖRSTASIDAN