LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jessica Almenäs ord om sambon Patrik och barnen Jack, Dylan och Sam

24 sep, 2020 
Jessica Almenäs
Jessica Almenäs lever i dag med sambon Patrik Fahlgren och hennes tre söner Jack, Dylan och Sam.
Nu talar programledaren ut om den tuffa kamp hon genomgått i privatlivet med familjen.
– Jag höll på att gå sönder, säger Jessica Almenäs till Amelia.
Annons
Jessica Almenäs ord om sambon Patrik och barnen Jack, Dylan och SamBrand logo
Jessica Almenäs ord om sambon Patrik och barnen Jack, Dylan och Sam

Programledaren Jessica Almenäs, 44,  lämnade TV4 2016, efter att ha arbetat många år på kanalen. Hon var programledare för flera stora program som Nyhetsmorgon, Biggest loser och Let’s dance. Men till slut var det dags för Jessica att gå vidare och istället ta sig an uppdrag på Kanal 5.

Året innan Jessica lämnade TV4 sjukskrev hon sig i några månader på grund av utmattningssyndrom. Programledaren har flertal gånger hyllats för att hon vågat vara så öppen med sin psykiska ohälsa.

Sönerna Jack, Dylan och Sam

När det gäller Jessicas privatliv så lever hon i en relation med handbollspelaren Patrik Fahlgren, 35, som hon träffade via Facebook. År 2017 fick paret sitt första gemensamma barn, sonen Sam, 3. Det var dock inte första gången som Jessica blev mamma, hon har även två barn från tidigare relationer. Sonen Dylan Hansen, 11, tillsammans med Tony André Hansen samt sonen Jack Almenäs, 15, med Johan Edlund.

Annons

Under pandemin har det skett stora omställningar för de flesta, även Jessicas familj har levt annorlunda – något som tärt en del på relationen. I en intervju med Amelia berättar Jessica om tankarna kring att haft mer tid tillsammans med sambon Patrik.

– Det är både och, tycker jag. Visst är det härligt att få tid tillsammans, men ibland så går man varandra på nerverna när man är så nära hela dagarna. Både jag och min sambo har jobbat hemma, och min äldsta sons högstadieskola har varit stängd så han har pluggat hemifrån. Och så ringer förskolan, mitt i allt, och säger att jag måste hämta Sam för att han är lite snorig – ungefär så har det sett ut, säger Jessica.

Erkännandet tunga familjekampen

I samma intervju får Jessica en fråga om vad hon känner över att ha tre barn med tre olika män.

– Ja, det är ju kanske inget ideal att ha barn med tre olika män, haha. Men den tredje är bäst! Och visst är det stor skillnad, men det beror mycket på att jag är på ett annat ställe i livet. När jag var ihop med mitt äldsta barns pappa så hade karriären precis börjat ta fart. Vi jobbade båda jättemycket, så förutsättningarna var inte de bästa och det var nog därför som det inte funkade. Med mitt mellanbarns pappa så pendlade jag till Norge var tredje dag … Jag höll på att gå sönder. Med sådana erfarenheter känns det så lyxigt att bo med min sambo i en villa där alla har plats och vi har gott om tid. Det är obeskrivligt skönt, säger hon.

Annons

När Jessica fick sin första son var hon 29 år gammal, när Sam däremot föddes var hon över 40. Den stora ålderskillnaden är något hon reflekterat över.

– Det är ganska stor skillnad på att vara mamma nu och då. Jag var 29 när jag fick mitt första barn, och då var jag mitt i karriären. Jag hade inte riktigt tid och ro att njuta av mammatillvaron, det var mer att ”Jaha, nu fick jag barn och då får han hänga på i mitt liv”. I efterhand kan jag ångra det lite, men samtidigt – vad skulle jag göra? Nu är det mycket skönare. Jag är på en trygg plats med mitt jobb, där jag kan vila lugnt i att jag inte behöver kämpa och konkurrera på samma sätt. Därför är det mycket mysigare att vara mamma nu, jag har dessutom betydligt mer ledig tid.

FOTO: Mickan Plamqvist/TT/Cornelia Nordström/TT

Annons