Jessica Almenäs om stora rädslan – så skyddar hon familjen

Jessica Almenäs är ständigt rädd för olyckor i sitt eget hem. Nu berättar hon om hur hon gör för att förebygga att något ska hända henne och hennes familj.

Alla har sina rädslor för olika saker i livet och väljer att hantera dem på olika sätt. Jessica Almenäs, 42, har en enorm oro för katastrofer i hemmet och är minst sagt förberedd på att hantera dem i alla olika former.

– Jag har ett slags katastroftänk i princip dygnet runt. Min största fobi är att det ska bli inbrott hemma hos mig när jag ligger och sover, berättar hon för sajten Nyheter24 i en intervju.

För att hålla sig lugn har hon fått kärleken Patrik Fahlgren att söka upp de mest avancerade övervakningskamerorna så att hon dygnet runt kan övervaka sitt hem från mobiltelefonen. Dessutom har hon flera olika larm i hemmet som ska varna om faran är framme.

– Jag har en dosa bredvid sängen där jag kan trycka på SOS om det skulle behövas. Men det är ju ologiskt eftersom det med största sannolikhet inte kommer hända. Men det känns ändå bra att ha vidtagit alla åtgärder, säger hon.

Att råka ut för inbrott är dock inte programledarens enda skräck. Hon är dessutom livrädd för att det ska börja brinna.

– En fobi är också att det ska börja brinna hemma. Jag har köpt brandstegar till alla rum, brandsläckare, brandfiltar och brandvarnare. Jag är lite nojig för det mesta kan man säga, avslutar hon.

Jessica Almenäs 

Jessica Almenäs har tre barn.

Tillsammans med pojkvännen Patrik Fahlgren har hon sonen Sam.

Jessica Almenäs träder röda mattan när TV-priset Kristallen ska delas ut, 

Jessica Almen med programledarkollegan Anna Brolin.

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs säljer miljon-lägenheten – här är bilderna

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs om karriärkritiken – blev anmäld till socialen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!