Jessica Almenäs om framtidsplanerna – efter tuffa perioden

Jessica Almenäs avslöjar framtiden.

Jessica Almenäs är idag i full gång med flera olika jobb och har nu återhämtat sig från sin tidigare utmattning.
För Hänt avslöjar hon vad hon har för jobb och tv-program på gång under 2020.
– Det är något jag inte gjort alls innan, säger hon.

Programledaren Jessica Almenäs, 43, lämnade TV4 för Kanal 5 för tre år sedan. När tittarna ser henne i tv-rutan är hon alltid glad och energisk, men privat har Jessica länge kämpat med utmattningssyndrom, något hon berättat en hel del om i både intervjuer och i hennes egna sociala kanaler.

När Hänt träffade henne i augusti berättade hon om vägen tillbaka.

– När man är utmattad får man bara ta det lugnt och ta det som de kommer. Man får många bakslag på vägen när man tar i lite för mycket när man känner sig frisk. Då börjar man tacka ja till massa grejer och så trillar man tillbaka igen. Så man måste bara ta de lugnt och för mig är det genom att försöka ha ordning på livet, förklarade hon då.

När Hänt träffar henne under Elle-galan berättar hon hur hon mår nu.

– Just ikväll mår jag bra. Sen är det ju sådana här kvällar som sliter på en när man varit utmattad, det är mycket ljud, intryck och socialt så efter en sådan här kväll får man vila lite extra, säger hon.

Sjuk under en längre period

Jessica Almenäs berättar vidare att hon känner sig vid riktigt gott mod just nu.

– Jag mår bra, jag jobbar fullt och känner mig faktiskt just nu jättebra. Jag är på ett bra ställe i livet, säger hon.

Är det något speciellt som gör att du känner dig så glad?

– Nej, eller kanske att jag var sjuk och sängliggandes under hela december men nu är jag frisk. När man är sjuk önskar man sig ju bara en sak, att bli frisk. Så jag är tacksam att jag är frisk pigg och glad och orkar saker.

Jessica Almenäs om sitt hemliga projekt

Under 2020 ska Jessica Almenäs ta sig an något helt nytt. Exakt vad det är kan hon inte berätta, men hon har inte jobbat med något liknande projekt innan.

– Jag jobbar med ett hemligt projekt för Kanal 5 just nu som håller på till mitten av mars, det är något jag inte gjort alls innan. Det känns kul, att göra ny slags tv även fast jag jobbat i över tjugo år, så det är roligt, säger hon.

Hon avslöjar även att det kommer ytterligare en säsong av det populära programmet Vem kan slå Anja och Foppa på Kanal 5 och Dplay.

– Jag vet inte om det är offentligt men vi ska spela in en ny säsong av Anja och Foppa också.

Jessica Almenäs tycker att programmet passar henne som handen i handsken.

– Jag älskar ju sport och stor underhållning så när man slår ihop båda de delarna så blir det ju perfekt, säger hon till Hänt.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Anna Tärnhuvud/TT

SENASTE NYTT!