LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstiden

17 aug, 2019 
Jessica Almenäs om utmattningen
I tv-rutan är hon den glada och folkkära programledaren. Men bakom kulisserna har Jessica Almenäs lidit av en svår utmattning. Nu berättar hon om vägen tillbaka.
Annons
Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstidenBrand logo
Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstiden

Programledaren Jessica Almenäs, 43, bestämde sig för att lämna TV4 för Kanal 5 för tre år sedan. Hon är alltid glad och energisk i rutan, men privat har Jessica länge kämpat med utmattningssyndrom.

Jessica Almenäs har varit öppen om sitt mående, både i intervjuer, sin podd och sociala medier. Hon har tidigare besökt läkare som inte kunnat se något fel och Jessica har då istället fortsatt köra på och tagit sig an jobb som hon egentligen inte haft tid med – vilket resulterade i att hon till slut blev utmattad.

Nu mår Jessica Almenäs äntligen bättre. För Hänt berättar hon om vägen tillbaka och hur hon har gått till väga för att må bra igen.– Jag mår bra för första gången på väldigt många år. Nu känner jag mig utvilad efter en sommarsemester och är sugen på att jobba, säger hon.Jessica Almenäs nya glädjebesked – efter tuffa utmattningenLäs mer

Jessica Almenäs ord om tuffa sjukdomstiden

Jessica Almenäs berättar att hon förut kunde få panik när semestern började lida mot sitt slut. Hon ville verkligen inte börja jobba igen – då hon kände sig helt slutkörd.

Annons

– Senaste åren när jag varit sjuk och även innan det så har jag fått en panikkänsla i bröstet om att det redan är höst, och det känner jag inte nu. Nu har jag gått hemma och liksom börjat ha lite tråkigt vissa dagar till och med. Det känns jättebra, säger hon.

Hur gjorde du för att bli frisk?

– Nej men det är bara att vila. När man är utmattad får man bara ta det lugnt och ta det som de kommer. Man får många bakslag på vägen när man tar i lite för mycket när man känner sig frisk. Då börjar man tacka ja till massa grejer och så trillar man tillbaka igen. Så man måste bara ta de lugnt och för mig är det genom att försöka ha ordning på livet.

I höst syns programledaren återigen i tv-rutan tillsammans med Carina Berg i Vem kan slå Anja och Foppa på Kanal 5. Hon berättar att det har varit långa men roliga dagar under inspelningarna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var jättekul. Det är ett väldigt roligt program att göra. Långa inspelningar och superintensivt. Men jag hade superkul med Carina, Anja och Foppa och ett bra gäng med idrottare så vi hade superskoj, säger hon.

Förutom detta ska Jessica Almenäs även spela in en ny säsong av Superstars i höst.

– Sen har jag ett till projekt med Kanal 5 på gång som vi pratar om men som jag inte kan säga så mycket mer om än, för de är lite löst, säger hon.

FOTO: PALMQVIST MICKAN/Aftonbladet/TT, Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT

Annons