Jessica Almenäs nya glädjebesked – efter tuffa utmattningen

Jessica Almenäs om utmattniningen

Jessica Almenäs har mått psykiskt dåligt i omgångar sedan hon brände ut sig 2015. Nu verkar dock programledaren piggare och mer taggad än på länge.

Jessica Almenäs nya glädjebesked – efter tuffa utmattningen
Slå på ljud

Jessica Almenäs, 43, har mått dåligt och haft diverse olika hälsoproblem de senaste åren. 2015 blev hon utbränd och Jessica har under långa perioder varit sjukskriven sedan dess. I februari berättade programledaren att hon blivit dålig igen och tvingats till att akut söka vård ännu en gång.

”Har varit sjuk. Igen. Blir galen. Tre gånger de senaste två månaderna har jag varit utslagen av något märkligt virus (?). Får jätteont i magen, feber och blir helt utslagen av trötthet. Sover och kvider 24/7”, skrev Jessica i sin blogg och fortsatte:

”Hade det i helgen plus fick vad jag tror är en låsning i bröstryggen. Var tvungen att åka in till närakuten pga fick panik när jag fick plötsliga krampsmärtor runt bröstkorgen och inte kunde andas ordentligt”.


Hon fick genomgå ett antal tuffa undersökningar och i början av april fick hon bland annat göra en så kallad koloskopi, i vilken en kamera förs upp genom ändtarmen. Proceduren gick bra, fram till den sista biten där tarmen kröktes och kameran inte kom förbi. Då upplevde Jessica en så stark smärta att man tvingades avbryta koloskopin. Hon förklarade:

Det var väldigt obehagligt, kändes som jag skulle svimma – så ont gjorde det i magen – och jag blev alldeles skakis i hela kroppen. De försökte spruta in lugnande men mina vener hade gått och gömt sig för längesen så det var helt omöjligt. Istället var vi tvungna att avbryta och nu måste jag tillbaka en gång till för att göra proceduren i narkos. Allt detta besvär för ingenting och nu måste jag göra om den vidriga laxeringen”

Vad det egentliga problemet var berättade Jessica sedan inte om i sin blogg. Vad som framgick var dock att hon började må bättre igen eftersom hon senare under våren började lägga ut glada pigga bilder på allt från påskfirande med familjen till maratonlopp.

Jessica Almenäs mår bättre än på länge

Efter en lång ledig tid under sommaren med massvis av avkoppling och återhämtning verkar hon nu, till hennes följares stora glädje, må bättre än på väldigt länge.

I måndags la programledaren ut ett nytt Instagram-inlägg där hon skriver:

”Har ni fortfarande semester? Hands up. Jag har en vecka kvar, men nu börjar jag faktiskt längta till jobbet. Så härligt, har inte känt så på många år (efter min utmattning).”

Jessica fortsatte glad i hågen med att förklara:

”Aldrig fel att börja jobbhösten med fest, den 30e augusti är det dags för Kristallen och jag skulle bli så glad om ni ville rösta på mig och något av mina program…”

FOTO: PALMQVIST MICKAN/Aftonbladet/TT, Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN