Artikeln innehåller reklamlänkar

Jessica Almenäs kritiseras efter inslaget i Breaking News: ”Smaklös”

Kritiken mot Jessica Almenäs i Breaking news

I Breaking News gjorde sig Jessica Almenäs och Johan Petersson roliga över Johanna Kempe och hennes hund Saga som deltog i SM i draghund. Inslaget fick Johanna att kritisera programmet.

I nöjesprogrammet Breaking News tog i onsdags programledarna Jessica Almenäs, 43, och Johan Petersson, 49, upp SM i draghund under rubriken ”JUST NU: SVERIGES DUMMASTE HUND”.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

I klippet visas 23-åriga Johanna Kempe som tävlade med sin hund Saga. Under klippet kommenterar programledarna klippet och gör sig roliga över det.

– Nämen, han ser ju en bratwurst som åker in i någons mun, säger Johan Peterson när hunden blir distraherad.

– Inte helt otippat kom de sist om du undrade, säger Jessica Almenäs.

Johanna Kempe själv fick vetskap om att hon och hunden Saga varit med i Breaking News dagen efter inslaget. Hon skrev då ett inlägg på Facebook där hon är starkt kritisk till Breaking News och Jessica Almenäs beteende.

Fick i morse veta att jag varit med på Breaking news på kanal 5 igår kväll. Tyvärr var det klipp om mig som inte alls gjord mig glad, snarare faktiskt ledsen och sårad“, skriver Johanna Kempe på Facebook.

Hon fortsätter:

Hur kan man vara så smaklös och prata om något om om någon där man inte har någon koll eller någon bakgrund. Hur tror dem att personen i detta fall jag känner när de väljer att göra narr om mig och min hund. Att prata ner och göra narr om vår prestation som jag själv är jättestolt över.”

Välkommen att prova

Johanna Kempe tycker också att det är anmärkningsvärt att Jessica Almenäs väljer att driva med sporten då Jessica själv lägger mycket tid på träning och har skrivit böcker om träning.

Johanna bjuder också in Jessica Almenäs för att själv prova på sporten.

Jessica och hennes kollega verkar ju ha väldigt dålig koll på hur sporten fungerar. Därför känner jag att de är välkomna till Västerås eller till kanske till någon dragtävling för att få prova köra själva. Eftersom detta tydligen är så enkelt och inte så jobbigt borde det inte vara några problem“, skriver hon.

Hennes Facebook-inlägg har väckt stor uppmärksamhet och har i skrivande stund över 1 400 kommentarer. Många tycker att Jessica Almenäs borde be om ursäkt till Johanna Kempe.

Jessica Almenäs, är det verkligen DU? Vill du verkligen orsaka att unga tjejer blir osäkra på sig själva och känner sig nedslagna?“, skriver en person i en kommentar.

Bakläxa till Jessica. Så klumpig ska man inte va som programledare“, skriver en annan.

Anders Kilander är pressansvarig för Breaking News och beklagar om inslaget uppfattats som elakt.

– Breaking News med Jessica Almenäs behandlas olika ämnen och klipp på ett humoristiskt sätt. Syftet är aldrig att vara elak, och vi beklagar om det uppfattats så, säger Anders Kilander till Aftonbladet.

LÄS MER: Jessica Almenäs framtidsbesked om Breaking News: ”Spännande”

LÄS MER: Tävla om biljetter till Mello-finalen!

FOTO: TT/Kanal 5

SENASTE NYTT!