LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Almenäs i allvarlig olycka i direktsändning – akut till sjukhus: ”Blind”

17 jun, 2024 
Jessica Almenäs har jobbat som programledare i över 20 år.
Nu delar hon med sig av en chockerande händelse som har inträffat på jobbet.
– Jag låg i ett rum och var blind i en vecka, säger hon i P3.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Patrik Ekwalls okända relation till Jessica Almenäs: ”Tighta”Brand logo
Patrik Ekwalls okända relation till Jessica Almenäs: ”Tighta”

Folkkära programledaren och tidigare travprofilen Jessica Almenäs, 48, har vi fått följa i tv-rutan i många år. Vi har bland annat sett henne i programmen Let's dance, Superstars, och nu senast i Love is blind.

När Jessica nu gästar Sverigesradio P3 berättar hon om en chockerande händelse hon fick uppleva på jobbet, för några år sedan.

Jessica Almenäs skräckupplevelse: ”Rätt in till akuten”

Jessica förklarar att hon under åren som gått varit med om en hel del.

– Let’s dance har jag gjort med influensa, 40 graders feber och magsjuka. Jag hade halsfluss när jag gjorde fotbolls VM en gång, en gång tappade jag rösten i en travsändning och fick gå till veterinären och fick en kortisonspruta i röven!

Annons

Men det finns en specifik händelse som programledaren aldrig kommer att glömma.

– När jag gjorde olympiatravet, det här var 2009 i Göteborg. Jag står i studion och tänker ”Gud, det är så varmt”. Men det här var i april, så jävla varmt är det inte. Jag kommer hem, till Norge då, och känner att det svider överallt.

– Det svider i mina ögon. Jag bara brann upp, det var något fel. Jag tänkte är det sminket? Vad händer liksom? Rätt in till akuten, och då har jag fått en brännskada som inte är av det lilla slaget kan jag ju berätta.

Jessica Almenäs var blind i en vecka: ”Kanske aldrig får se min bebis”

Det visade sig att fotograferna hade glömt sätta på ett filter på en av deras ny kameror, som Jessica hade stått framför under en hel arbetsdag.

Annons

– Så den har stått och bränt mig som att jag stått i ett solarium hela dagen! Allt mitt skinn, som syntes, var sönderbränt och trillade av. Man kunde dra av det som en ödla! Jag ömsade tre gånger, tre gånger!

Men det var inte bara huden som blev påverkad.

– Jag brände sönder hornhinnorna i båda ögonen, det var som att någon hade hällt små glasbitar i ögonen. Så jag låg i ett rum och var blind i en vecka. Jag tålde inte ljus och kunde inte öppna ögonen och var tvungen att ha något för ögonen. Solglasögon i ett halvår, säger hon och utbrister sedan:

– Gravid var jag också! Tänk att jag ligger där, gravid, och tänker att jag kanske blir blind. Jag kanske aldrig får se min bebis!

FOTO:

Annons