Jessica Almenäs fick panikångest efter separationen: "Jag var nära att krascha"

Skilsmässan var nära att knäcka Jessica Almenäs. "Jag var nära att krascha."

I våras separerade Jessica Almenäs, 39, från norske hoppryttaren Tony André Hansen, 35, som hon har sonen Dylan, 5, med. Nu berättar programledaren i Shape Up Magazine att det eviga pendlandet från Norge till jobbet i Stockholm och den tunga arbetsbördan i kombination med uppbrottet från Tony nästan fick henne att gå in i väggen. Jessica var stressad, fick panikångest och svårt att andas:

– I våras var jag ganska nära att krascha. Jag jobbade oerhört mycket och separerade från mitt ex. Då tog jag ledigt sex veckor i sträck och så lång tid tror jag aldrig att jag har varit ledig.

Jessica fick panikångest. Foto: Stella Pictures

Jessica fick panikångest. Foto: Stella Pictures

Semestern var välbehövlig och då hon var ledig fann dessutom Jessica kärleken igen i sångaren Sebastian Karlsson, 29:

– Det var jätteskönt, jag kände hur energin kom tillbaka till kroppen. Nu vet jag att det är jätteviktigt att lyssna på kroppens signaler, för gör jag inte det så kraschar jag på riktigt och då är det kört.

Och tydligen ville hennes kropp ha mycket kärlek och uppmärksamhet. För i höstas började Jessica även träffa handbollsspelaren Magnus Järnemyr, 38. Men hon är även väl medveten om vilka signaler det framför allt är viktigt att hon lyssnar på:

– Panikångest, svårt att andas, hjärtklappning, svårt att sova, irritation och glömskhet är tecken då jag vet att jag måste sakta ned. Helt plötsligt glömmer jag portkoden fast vi haft samma i två år till exempel.

Jessica och Tony separerade för drygt ett år sedan. Foto: Stella Pictures

Jessica och Tony separerade för drygt ett år sedan. Foto: Stella Pictures

För att slappna av brukar Jessica jogga. När hon springer kan hon rensa skallen ordentligt och hon har de senaste åren påbörjat projektet att hon ska springa maraton i alla världsdelar. Det var för att jobba på det som hon åkte med Sebastian till Argentina och sprang maraton i höstas.

Missa inte detta:

Zara Larssons kondomtrick – en hyllad nätsnackis: “Till alla killar som tycker er k*k är för stor…”

11 bilder som togs i precis rätt ögonblick

15 bevis på att kängurur kan vara riktiga svin

24 plågor som alla med högklackat garanterat känner igen sig i

37 tatueringar som ingen borde vilja ha

SENASTE NYTT!