TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jessica Almenäs chockbesked till deltagarna i Superstars

15 jan, 2019 
AvSarah Mansouri
Superstars 2019 började ikväll med dunder och brak – det inleddes med några mycket chockade deltagare efter överraskande beskedet.
Annons

Ikväll inleddes den tredje säsongen av tv-programmet Superstars på Kanal 5.

För den som missat tidigare säsonger är det ett underhållningsprogram där åtta svenska idrottshjältar åker till Malta för att tävla i hårda grenar. Deltagarna måste visa prov på enorm styrka och vilja i olika tuffa grenar och i slutändan kan bara en stå som ensam Superstar.

De tävlande kan ha avslutat sina karriärer eller fortfarande vara aktiva. I årets upplaga tävlar den forna häckloppslöperskan Susanna Kallur, 37, fotbolls-legendaren Glenn Hysén, 59, forne tennisvärldsettan i dubbel, Jonas Björkman, 46, flerfaldiga Europamästarinnan Anna Lindberg, 37, OS-guldvinnaren i stafett Anna Jönsson Haag, 32, och hennes make, OS-medaljören Emil Jönsson, 33, samt höjdhopparna Stefan Holm, 42, och Kajsa Bergqvist, 42.

Krigar som en blådåre från start

Premiäravsnittet inleds med att deltagarna står med sina resväskor och har precis anlänt till ett regnigt Malta. Programledaren Jessica Almenäs, 43, hälsar dem varmt välkomna, trots vädret. Men trots att det är kväll, blött och mörkt blir gruppen inte ombedda att gå upp på rummen att vila som de kanske väntade sig.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det som jag kommer säga nu kanske kommer lite som en överraskning men så är det. Vi kommer att rivstarta den här tävlingen. Vi ska köra igång med första tävlingen nu på direkten faktiskt. Och traditionsenligt så handlar det om gymnastik, närmare bestämt barr. Så ni går in, byter om, så ses vi uppe på taket om en liten, liten stund, säger Jessica Almenäs till den förvånade gruppen deltagare.

Och det är blandade känslor inför den oväntade starten.

– Nej, men alltså jag har åkt till Superstars med så öppet sinne som man bara kan ha. Så när Jessica bara sa ”Gå till rummet, där ligger kläderna och byt om” då bara ”Ja okej, då kör vi!”, säger en taggad Anna Jönsson Haag medan Anna Lindberg beskriver det som en chock.

– Nej, tävla direkt.. Nej jag tycker det var en chockstart, säger hon.

Glenn Hysén verkar i sin tur lite besviken över ändringen, men som den tävlingsmänniska han är lovar han att kämpa på så gott han kan ändå.

Annons

– Det första man gör, så ska man upp på någon barr.. Naturligtvis är man äldst som vanligt, men jag kommer kriga som en jävla blådåre. Allt som har med tävling att göra är på allvar, säger Glenn Hysén när han är på sitt rum, ombytt och klar för tävling.

Den första tävlingen för i år var alltså barr som handlar om styrka, framförallt viljestyrka, den som hänger längst vinner. Men trots att Glenn hade siktet inställt på att vinna, blev det istället Emil Jönsson som tog segern denna gång.

Superstars sänds på tisdagar kl 21.00 på Kanal 5 och kan streams på DPlay.

FOTO: Kanal 5

Annons