Jessica Almenäs bryter tystnaden om svåra sjukdomstiden

10 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Jessica Almenäs om svåra smärtan under koloskopi-undersökningen.
I början av året drabbades tv-profilen Jessica Almenäs av coronaviruset.
I ett inlägg på Instagram öppnar hon nu upp om den tuffa sjukdomstiden och kampen för att komma tillbaka.
”Frustrerande,” skriver hon.
Annons
Jessica Almenäs bryter tystnaden om svåra sjukdomstiden
Jessica Almenäs bryter tystnaden om svåra sjukdomstiden

Det var redan vid årsskiftet som TV4-profilen Jessica Almenäs, 44, insjuknade i viruset och efter det var sjuk i sex till sju veckor. Efter en tid som kändes som en evighet blev hon till slut frisk, men precis när Jessica trodde att det äntligen var över visade det sig stället vara dags för nästa utmaning. I ett inlägg på Instagram berättar hon nu om hur det minst sagt komplicerade viruset har påverkat henne.

”Jag har ju antikroppar och jag har nog inte pratat så mycket om det, men jag hade corona redan i december/januari. Tror jag blev smittad i Singapore (en JÄVLA tur att jag inte sprang det där maratonloppet när jag hade börjat hosta..). Var hur som helst sjuk ganska länge, 6-7 veckor med hosta, feber, huvudvärk, ont i kroppen, svårt att andas, noll lukt och smak”, berättar hon.

Kampen efter tillfrisknandet

Även tiden efter sjukdomen blev jobbig, och i inlägget fortsätter hon att dela med sig av svårigheterna som har tillkommit.

Annons

”Kan vi prata lite om covid-19? Eller kanske snarare om vad som händer EFTER man haft covid-19. Måste få veta om det är fler som upplever samma sak som jag”, skriver hon och fortsätter:

”När jag väl blev ”frisk” tyckte jag det tog så lång tid att komma tillbaka, orka träna igen osv. Hade visserligen gått ner 2-3 kg i muskler men var ju innan jag blev sjuk i absolut toppform. Nåväl, känner fortfarande att jag inte orkar lika mycket som förr. Blir andfådd vid minsta ansträngning, har mycket högre puls än innan när jag tränar, får nästan direkt mjölksyra och känns som lungkapaciteten är mindre på nåt sätt. Det är väldigt frustrerande. Lite rädd blir man ju också, man undrar ju hur det där skitviruset har påverkat kroppen egentligen. Har ju också tex haft stora störningar i menscykeln efter corona.”

Avslutningsvis frågar hon sina följare om det är någon som också varit sjuk i corona och som har upplevt samma sak.

Annons

Får medhåll av följarna

Och i kommentarsfältet är det flera som känner igen sig i programledaren situation.

”Jag var sjuk i 4 veckor med samma symtom som du och blir lättare andfådd svårare att ta djupa andetag, känner ibland samma trötthet, det känns att kroppen inte orkar lika mycket som förut”, berättar en följare.

”Jag hade det efter midsommar, har känt mig het slut samt inte fått tillbaka smak och lukt helt. Har börjat träna och det går långsamt men är väl på väg åt rätt håll hoppas jag”, berättar en annan.

FOTO: TT

Annons