TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-typeMasked singer 2024Robinson 2024

Jesper tvingade Mia att söka hjälp: "Det är mycket skuld"

04 jul, 2017 
https://image.hant.se/image-4943955?imageId=4943955&width=1320&height=689
Hänt
Efter en operation hamnade Mia Parnevik i klimakteriet och blev deprimerad. Familjen genomgick en kris och till sist ställde maken Jesper Parnevik ett ultimatum.
Annons

När Mia Parnevik var 42 år gammal opererade hon bort livmodern och både äggstockarna av rädsla för att drabbas av cancer.

Men efter operationen gick hon in i en riktig livskris.

– Jag hamnade i klimakteriet på bara ett par dagar och blev helt personlighetsförändrad. Jag mådde jättedåligt och kände inte igen mig själv, har hon tidigare berättat i Allas.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I och med den djupa svackan fick hon allt svårare att hantera sin ilska. Familjen och framförallt maken Jesper fick ta många smällar.

“Dags att söka hjälp”

Till slut valde han att konfrontera henne.

– Han sa faktiskt en gång: ”Det spelar ingen roll hur mycket du håller på, jag kommer aldrig lämna dig för jag älskar dig för mycket, men nu får du ‘figure this shit out’”. De orden fick mig att inse att det var dags att söka hjälp, säger Mia Parnevik till Expressen.

Men vägen tillbaka blev ändå lång och krokig.

Annons

De antidepressiva läkemedel hon fick utskrivna till sig fick henne bara att må sämre. Hon provade även naturläkemedel som hon inte heller gav någon effekt.

I stället blev terapi hennes räddning.

– Terapin fick mig att förstå en massa saker. Det är mycket skuld när man mår så där dåligt. Som förälder och fru. Det fick jag reda ut och vi pratade om det tillsammans. Det är något jag rekommenderar, inte nödvändigtvis terapi men en tredje part, så man inte snöar in på att vinna diskussioner utan att förstå vad som handlar om en själv, säger Mia Parnevik till Expressen.

Hyllningen på Instagram

Och paret verkar sannerligen gått stärkta ur krisen.

Nyligen valde Mia Parnevik att hylla sin Jesper på Instagram. I inlägget skrev hon också att hon var precis lika kär som när hon träffade honom för över 30 år sedan.

TEXT: Helena Sjögren 

FOTO: Ibl

SE OCKSÅ:

Annons