TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-typeMasked singer 2024Robinson 2024

Jesper Parnevik akut till sjukhus efter kollaps: ”Otäckt”

31 okt, 2019 
Jesper Parneviks kollaps – misstänk stroke
Golfspelaren Jesper Parnevik tvingades föras akut till sjukhus efter att ha ramlat ihop.
Det berättar hans hustru för P4 Extra.
– Det var faktiskt otäckt, säger Mia Parnevik.
Annons
Mia Parneviks känslosamma ord till dottern Peg efter tårarna "Förlåt"Brand logo
Mia Parneviks känslosamma ord till dottern Peg efter tårarna  "Förlåt"

Det var i realityserien Parneviks på TV3 som svenska folket fick lära känna golfspelaren Jesper Parnevik, 54, hustrun Mia Parnevik, 51, samt deras barn PegPennyPhoenix och Philippa.

När Mia Parnevik gästade P4 Extra under torsdagen berättade hon om en händelse om inträffat tidigare i veckan. Mia var ute med sina tjejkompisar när hon fick ett samtal om att hennes make, golfspelaren Jesper Parnevik, ramlat ihop och förts till sjukhus med ambulans.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– De vet faktiskt inte vad det var, om det var ett stresspåslag eller om det var något helt annat, om det var en ministroke, men de tror inte det, säger Mia Parnevik i radioprogrammet.

Mia berättar vidare att familjen blev bemötta på ett väldigt bra sätt på Danderyds sjukhus dit maken fördes. Väl på plats togs en hel del tester och trots att man ännu inte vet varför Jesper Parnevik kollapsade verkar han må bra idag.

– Jag tycker nästan att han är yngre och gladare och mer energisk nu efter att han har fått reda på att allt är bra.

Annons

Kollapsen gav Jesper och Mia Parnevik en viktig insikt

Trots att det inte är någon fara med Jesper Parnevik blev händelsen ändå en väckarklocka för både honom och Mia.

– Det var faktiskt otäckt. Lite också varningsklockor att man måste kanske inte… vi har ett ganska hektiskt schema och han har jobbat väldigt mycket och när han jobbar så flyger han ju över hela USA så olika tidszoner och det blir ingen sömn, säger Mia.

Kollapsen inträffade efter att familjen åkt runt en hel del i Sverige. Mia Parnevik tror att sömnbristen i kombination med jetlag gjorde att det blev för mycket för Jesper. Makarna kommer i framtiden att vara försiktiga med tempot.

– Han minns inte riktigt vad som hände, kortminnet där var borta. Han vaknade upp i ambulansen, säger hon.

Jesper Parneviks egna ord om otäcka händelsen

I en intervju med Expressen berättar Jesper Parnevik nu om incidenten.

– Ja det var lite läskigt. Det var stroke-tendens, säger han till tidningen och berättar att händelsen inträffade när han lekte med barnbarnet Atticus.

– När jag skulle gå därifrån så tyckte barnen att jag vinglade lite och pratade konstigt. Jag tappade balansen och var lite okontaktbar, säger han.

Även Jesper Parnevik tror att det hela handlade om stress och sömnbrist.

– Jag har kört ganska hårt senaste månanden. Tävlat mycket och många sömnlösa nätter med flyg och bilresor till Göteborg, säger Jesper Parnevik.

FOTO: TT

Annons