LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jesper Odelberg bokade rullstolsplats på tåget - fick ändå inte åka med

10 okt, 2016 
Anja Nilsson
Jesper Odelberg fick inte plats på tåget trots att han hade bokat plats på sin biljett. Enligt komikern hävdade tågvärden att tåget saknade lift som kunde lyfta rullstolen.
Annons

Komikern och föreläsaren Jesper Odelberg, 46, hade varit i Uppsala för en föreläsning och stand up-föreställning och skulle ta tåg till Stockholm för vidare färd hem till Göteborg.

– Jag fick inte åka med för att jag sitter i rullstol och de sa att de inte har någon lift, jag tycker att det är för jävligt faktiskt, säger Jesper till Nöjesbladet.

Dagen innan hade Jesper tagit samma tåg till Uppsala och fått höra från tågvärden att han “hade tur” eftersom tåget hade en lift som kunde lyfta hans rullstol.

– Men vad då “tur”? Jag hade ju bokat rullstolsplats, det ska vara självklart att alla kan åka med.

Det är inte första gången Jesper har haft problem med sina tågresor. 2007 drev handikappombudsmannen hans ärende efter att tågvärden nekat komikern en plats på ett av Göteborgs spårvägars tåg. Jesper menar att det här är vardag för alla rullstolsburna, inte bara för honom:

– Jag är jävligt trött på att man som rörelsehindrad ska behöva försvara att man ska åka tåg.

JESPER ODELBERG ÅKER TÅG
Det är inte först gången för Jesper, 2007 nekade tågvärden honom en plats på tåget.

SJ beklagar händelsen och menar att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom det inträffade enligt Nöjesbladet. Politikern Lars Ohly höll med om att det inte ska behöva vara så här och delade Jespers eget inlägg om händelsen på Twitter.
Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons